brystforstørrelse

Overvejer du en brystforstørrelse? Læs med her og få svar på dine spørgsmål!

Overvejer du en brystforstørrelse? Her er en guide til hvad du bør vide inden du beslutter dig.

Alle kvinder er individuelle og unikke. Af samme årsag er der udviklet mange forskellige former, typer og størrelser på brystimplantater. På den måde sikrer man at opnå et resultat, som passer til hvilken som helst kropstype. Inden du skal have lavet en brystforstørrelse, kan det være en fordel at læse op på hvad forskellen mellem et saltvandsimplantat og et silikoneimplantat når du tager til forundersøgelse. Jo mere målrettet du er omkring hvordan dine bryster skal se ud, desto nemmere er det for kirurgen at finde den perfekte løsning til dig.

Brystforstørrelse med Saltvandsimplantat eller silikoneimplantat

Saltvandsimplantater:
Saltvandsimplantater har ligesom silikoneimplantater en ydre skal af silikone, men indeni implantater er der enten flydende silikone eller saltvand. Saltvandsimplantater bliver lagt i kroppen uden fyld til at starte med. Derefter fyldes silikone-skallen op med saltvand under operationen, indtil den ønskede størrelse forekommer. Visse saltvandsimplantater kan justeres efter operationen, hvor derimod silikoneimplantater kræver en ny operation med nye implantater, hvis man ønsker brysterne mindre eller større. Fordelene ved saltvandsimplantater er, at væsken er naturlig for kroppen, så hvis implantatet skulle gå i stykker, optager kroppen væsken. Man udskiller herefter væsken gennem urinen. Fordi saltvandet først blive sprøjtet ind i implantatet efter implantatet er langt ind, så er snittet mindre. Arrene bliver derfor meget små og utydelige. Ulempen ved saltvandsimplantater er at det ikke føles lige så naturligt som silikoneimplantater. Implantaterne bliver også hurtigt flade, hvis der går hul på dem. Dog rent sundhedsmæssigt er silikone- og saltvandsimplantater lige. Der er ikke en type som er bedre end den anden for kroppen.

Silikoneimplantater:
Silikoneimplantater er det som bliver brugt hyppigst. Silikoneimplantatet har en konsistens som er meget lig kvinders eget brystvæv. Dette vil derfor minde meget om ægte bryster når man rør ved dem. Silikoneimplantater beholder stort set altid sin facon, selvom der forekommer brud på implantatet. Derforuden kommer silikoneimplantatet i mange former, fastheder og dimensioner, og det er derfor nemmere at skræddersy brystimplantatet til lige netop det du ønsker. Når man vælger et silikoneimplantat kan man derfor regne med at få lige præcis de bryster man ønsker sig.

Hvor skal brystforstørrelsens snit foretages?

Det næste du skal bestemme dig for, er hvor brystforstørrelsens snit skal foretages. Med dette menes der, om hvor implantatet skal ind. Der er 3 måder brystforstørrelsen kan foretages:

 1. Under brystet
  Hvis du vælger at få en brystforstørrelse “under brystet”, bliver implantatet trukket igennem et 5 cm langt snit under brystet. Arret kommer til at blive skjult af en naturlig hudfold under brystet og vil derfor være svært at se. Denne metode kan anvendes hvis man både skal have en brystforstørrelse og et brystløft.
 2. Langs brystvorten
  En brystforstørrelse ved brystvorten foregår således, at man skærer et snit i den nedre farvede kant af brystvorten. Her vil arret været godt kamufleret, dog hvis arrene ikke heler pænt, vil de blive meget synlige.
 3. I armhulen
  Når man får brystforstørrelse gennem armhulen får man næsten et helt usynligt ar. Det bliver diskret placeret i en hudfold i armhulen. Dog er man er nødsaget til at benytte et andet sted end armhulen ved en senere operation. Denne teknik er mest egnet til yngre kvinder, som ikke har hængende bryster og denne metode kan ikke bruges hvis der også skal laves et brystløft.

Udskiftning af implantater ved brystforstørrelse

Når du får en brystforstørrelse kan du godt regne med at de på et eller andet tidspunkt skal udskiftes. Hvornår, afhænger meget af, hvor meget du har givet for din brystforstørrelse og kvaliteten. Er kvaliteten i top kan du undgå mener, som eksempelvis, kapseldannelse. Det kan også ske at implantatet går i stykker, og skal derfor udskiftes. Dog, selvom du har købt “de bedste bryster i byen”, så er der stadigvæk en begrænset levetid for alle slags implantaterne. Som udgangspunkt holder implantaterne i mindst 10 år. Hvis du ingen gener har, kan du beholde dem så længe det giver mening.

Anden behandling, der kan hjælpe en mands ED-symptomer, er akupunktur eller akupressur, hvor nåle anvendes. En akupressurindretning her er et tyndt rør, der er forbundet til en computer; det bevæger sig derefter musklerne i underlivet gennem nerverne til nerverødderne.

Prisen hænger ofte sammen med implantatets levetid. Når du får en brystforstørrelse, kan det derfor ikke altid betale sig at tage de billigste bryster på marked. Der kan forekomme forkapslinger, som kan være ekstremt ubehageligt og smertefuldt. Derfor hænger prisen sammen med kvaliteten. De bedste implantater på markedet har under 10% chance for at danne forkapslinger efter 10 år.

Hvis du efter 10 år er i tvivl om du skal have udskiftet dine implantater, kan du føle dig frem ud fra nedenstående liste:

 1. Er brystet hårdt og/eller deformt?
 2. Har du ondt i brystet?
 3. Har du en stikkende eller brændende fornemmelse i brystet?
 4. Har du hævede lymfekirtler i brysterne?

Disse 4 råd er gode at følge efter en brystforstørrelse. Du bør kontakte din plastikkirurg, hvis du får ovenstående symptomer. De kan herved scanne dig og se om der skulle være noget galt med implantaterne, hvis eksempelvis silikonen er sivet ud.

Kapseldannelse ved brystforstørrelse

Hvis du ikke ved hvad en kapseldannelse er, så kan du læse dette afsnit. En kapseldannelse er når kroppen opfatter implantatet som værende et fremmedlegeme. Fordi kroppen ser implantatet som et fremmedlegeme, danner der sig en tynd kapsel omkring implantatet. Som tiden går vil kapslen bliver tykkere og tykkere. Jo større kapslen bliver desto større mener følger. Brystet kan blive deformt, hårdt og gøre ondt. Kapseldannelse er ikke farligt, men er meget ubehageligt og ødelægger implantatets form. Det vil være nødvendigt med en ny operation hvis der opstår forkapslinger.

Vælg AK Nygart når du skal have en brystforstørrelse

Dette var blot en lille guide over, hvad du bør overveje inden du beslutter dig for at få lavet en brystforstørrelse. Hvis du ikke er helt klar over hvilken kirurg du skal vælge, så har vi sparet dig tiden. Hos AK Nygart benytter de kun implantater af højeste kvalitet, herunder fra Motiva og Mentor. Disse typer implantater er bedst i test og du kan derfor trygt stole på et vedvarende resultat. AK Nygart er eksperter i kosmetisk brystforstørrelse. Årligt udfører de 2.000 brystforstørrelser. Deres plastikkirurger har mange års erfaring med brystforstørrelser og lavet utallige af forskellige typer brystkirurgi. Læs mere om brystforstørrelser her!