træbriketter

Få træbriketter i højeste kvalitet til gode priser hos Absolut Træpiller

Træbrikker er gået hen og blevet noget af det bedste og mest miljøvenlige når det kommet til brænde.

Dog skal du være opmærksom på, at der findes forskellige typer træbrikker og nogle er af bedre kvalitet end andre.

Hvis du ønsker at tænde op i brændeovnen med god samvittighed bør du købe træbriketter fra Absolut træpiller. Det kan være svært at vurderer når man køber træbriketter, hvor god kvalitet de er i. Man finder som regel først ud af det, efter de er købt og er blevet taget i brug.

Hvad er træbriketter lavet af?

Træbriketter består af findelt savsmuld som presses sammen under hårdt tryk. Der er altså ingen tilsætningsstoffer eller giftige kemikalier i brændslet, så du kan med god samvittighed købe træbriketter når du skal tænde op for brændeovnen. Med træbriketter sikre du også en jævn og kontrolleret forbrænder som, sat op imod normalt brænde, ikke indeholder fugt, knaster eller harpiks. Træbriketter er altså helt C02-neutralt. Dog skal du stadig være opmærksom på at nogle virksomheder kan finde på at producere træbriketter med tilsætningsstoffer. Du skal derfor være nøjsom når du vælger dit brændsel og ikke bare tage det billigste.

Sådan ser du om dine træbriketter er miljøvenlige og af god kvalitet

Oftest kan man se om træbrikker er af lav kvalitet hvis de let smuldre, når man tager dem ud af pakken. Derforuden, hvis de lugte kemisk når de bliver brændt af, er de højst sandsynligt også miljøskadelige. Trækbriketter af høj kvalitet er faste i materialet og lugter neutralt. Hvis du køber de gode træbriketter vil de være miljøvenlige og derforuden brænde længere.

Første tegn på at dine træbriketter er af dårlig kvalitet er hvis de svulmer, smuldrer og giver meget aske. Hvis det træmateriale som er brugt til at lave træbriketter af, er for finkornet og fagmængden i træet er højt, så bliver briketten ikke presset godt nok sammen. Det vil sige at briketten kommer til at smuldre. Når træbriketter smuldrer vil de brænde meget hurtigere og efterlade meget aske. Nogle af de billigste træbriketter på markedet som fremstilles, bliver oftest lavet i østbloklandene, hvor de ikke går op i hvor træmaterialet stammer fra. Det kan eksempelvis være at træmaterialet stammer fra en møbelfabrik som har lavet materialet ud fra resten som indeholder melaminrester og MDF. Disse rester smider de i presseren og sælger videre, og af samme årsag er disse briketter også billige. Når der er disse kemiske stoffer i materialet som træbriketterne bliver produceret af, vil de udstøde giftige kemikalier og udlede CO2. Derfor, hvis du ønsker miljøvenlige træbriketter og af høj kvalitet, kan du genkende det ud fra lugt og ud fra materialet.

Som tidligere nævnt kan du ikke se om træbriketterne er af dårlig kvalitet inden du bestiller eller henter dem. En god idé er derfor at læse grundigt op på hvad der står op briketterne på hjemmesiden eller på pakken. Hvis der i beskrivelsen står af træbriketterne er fremstillet rent og af forholdsvist groft savsmuld eller knust træ som herefter er blevet sat ud for en tryk-kraft på 2 tons pr. kvadrat centimeter, så er det gode briketter, og du kan trykt bestille disse hjem.

Er det farligt at tænde op i brændeovnen med træbriketter af dårlig kvalitet?

Hvis der er mange kemikalier i det materiale som er blevet brugt til træbriketterne så vil træbriketterne udstøde kemikalierne. Hvis der kommer røg under optænding hver gang du tænder op og du hver gang benytter de dårlige træbriketter kan du i værste fald gå hen og blive rigtig syg. Det der sker, når du fyrer op med dårlige træbriketter, er at røgpartiklerne tænder ned i lungerne, hvor de kan sætte sig fast eller ryge tilbage op i svælget og ud i blodet gennem mavesækken.

Absolut Træpillers træbriketter er af høj kvalitet og til en god pris

Nu tænker du sikkert at træbriketter af høj kvalitet er alt for dyrt, men der tager du grueligt fejl. Hvis du køber dine træbriketter det rette sted, kan du både får træbrikker af høj kvalitet og miljøvenlighed til en god pris. Vi har sparet dig besværet og fundet en virksomhed som tilbyder dette, nemlig Absolut Træpiller. Absolut Træpiller har grænselandets bedste priser og største lager inden for træpiller og træbriketter, og forhandler kun med høj kvalitetsvarer. Du kan både bestille som privat lige såvel som erhvervskunde. Absolut Træpiller sælger til både B2B og B2C-markedet. Primært at træbriketterne fra Tyskland. Årsagen til dette er at Absolut Træpiller på den måde kan tage den bedste pris som er overkommelige for træbriketterne. Så hvis du ønsker CO2-neutralt brænder, som dufter dejligt, ikke giver nogen form for sygdomme, er godt for miljøet, brænder i lang tid og efterlader ikke en overflod af aske, så skal du bestille dine træbriketter hos Absolut Træpiller. Læs mere om træbriketterne her!