Bookingportaler

Hvilke portal skal man vælge?

Der findes en lang række af danske og udenlandske rejseportaler, som er svære at komme udenom, når man snakker rejser. På relativt kort tid har disse portaler revolutioneret rejsebranchen for både selskaber og kunder. Rejseportalerne fungerer som bekendt på den måde, at kunderne booker hotel eller fly gennem bookingportalerne, som så modtager en kommision, som svarer til 15 til 25 procent af salgsprisen. Ud over hotel og fly har flere af portalerne desuden udvidet deres sortiment til også at indbefatte billeje, oplevelser med mere.

Udviklingen med bookingportalerne har rejst dilemmaet om hvorvidt det er værd at benytte disse bookingportaler, da man som udbyder af hotel- eller flybilletter mister en relativt stor del af kagen.

Omvendt kan det være svært at få afsat sit produkt, hvis man ikke er til stede hvor en stor del af forbrugerne foretager deres køb. Derfor er langt størstedelen af hoteller og flyselskaber i dag repræsenteret på bookingportalerne, hvad enten de er tilfredse med bookingportalernes vilkår eller ej.

Som nævnt findes der utallige bookingportaler. På denne side har vi samlet de fem mest benyttede portaler, som tilsammen står for omkring 90 procent af onlinesalget af danske hotelværelser jf. en analyse, som Dansk Erhverv har foretaget.

Hvilke bookingportaler findes der?

Afspil video

Momondo blev lanceret i 2006 og er en dansk portal startet i København af Thorvald Stigsen. Virksomheden har fortsat sit hovedkontor, men er siden sin opstart blevet opkøbt af Booking Holdings, som ejer en lang række bookingportaler inklusiv Booking.com. Oprindeligt blev Momondo startet som en side hvor man kunne sammenligne priser på flybilletter. Sidenhen er tjenesten dog blevet udvidet, så man i dag også kan booke hotel, billeje og pakkerejser.

Afspil video

En anden af de mest udbredte bookingportaler er amerikanske Hotels.com. Forløberen til portalen blev grundlagt i 1991. i 2001 blev hotels.com opkøbet af Expedia Group, som i 2002 omdøbte siden til hotels.com, som vi kender i dag. Hotels.com fokusere fortsat udelukkende på hoteller og anden form for logi.

Afspil video

En anden hollandsk bookingportaler Trivago, som dog adskiller sig fra mange af de andre bookingportaler. Trivago er nemlig en rendyrket prissammenligningstjeneste, som sammenligner priser fra de andre bookingportaler. Her generer Trivago så til gengæld omsætning ved de kliks, som sender brugeren videre til de andre bookingportaler. Trivago har hovedkontor i Holland, men blev i 2013 opkøbt af amerikanske Expedia Group. På Trivago kan man booke flybilletter, overnatninger og billeje. 

Afspil video

Booking.com blev startet som en Hollands bookingportal, som dog senere er er blevet opkøbt af amerikanske Booking Holdings på samme måde som danske Momondo. I dag kan man på Booking.com finde de samme tjenester, som er tilgængelige på Momondo.

Afspil video

Expedia.com er ligeledes ejet af Expedia Group, men startede faktisk som en mindre afdeling i Microsoft tilbage i 1996. I modsætning til Trivago udbyder Expedia.com selv direkte booking på sin side. Her er det blandt andet muligt at booke flybilletter, overnatninger, billeje og krydstogter.

Søger du hjælp?

Er der brug for en konsulent til at hjælpe Jer i gang med at markedsføre Jeres rejser og/eller ture?