sælgeransvarsforsikring

Hvorfor skal du have en sælgeransvarsforsikring

Hvad er en sælgeransvarsforsikring?

Hvis du skal til at sælge dit hus og du ikke ønsker at hæfte økonomisk for eventuelle fejl og mangler, så kan du tegne en sælgeransvarsforsikring. Køber kan som udgangspunkt, hvis han / hun selv har en ejerskifteforsikring, gå til sælger med mangelkrav som sælger så må dække hvis ikke det har været en del af tilstandsrapporten.

Når man sælger sin bolig, er man som udgangspunkt ansvarlig for de skjulte fejl og mangler som må dukke op efter overtagelsen, i og til 10 år. Det er dog muligt at begrænse dette ansvar hvis man følger ”huseftersynsordningen”. Huseftersynsordningen går ud på at sælger får udstedet endnu en tilstandsrapport for boligen og får indhentet et tilbud på en ejerskifteforsikring. Hertil skal sælger også tilbyde køberen at betale halvdelen af forsikringspræmien. Herefter vil man som sælger ikke længere være ansvarlig for de fejl og mangler som senere vil dukke op på ejdommen og i boligen.

Tilstandsrapporten dækker fejl og mangler som primært foregår indendørs. Dog dækker en ejerskifteforsikring ikke udendørsforhold som eksempelvis kloakstik samt ledningers lovlighed. Derforuden bliver grunden heller ikke undersøgt for forurening eller om ejendomsarealet er korrekt oplyst. Da disse forhold ikke er beskrevet i den lovpligtige tilstandsrapport dække ejerskifteforsikringen ikke dette, og det er her du for brug for en sælgeransvarsforsikring. Sælger kan derfor blive hængt op økonomisk på disse forhold og det kan blive en dyr fornøjelse. Derfor er en sælgeransvarsforsikring en god ting at have.

Forkert areal

Et hyppigt problem blandt ejerskifte er at køber opdager at boligarealet ikke er lige så stort som der blev annonceret. Hvis du som sælger har været klar over problemet eller ejendomsmægleren har begået en fejl, kan køber kræve et afslag på købesummen. Her kan en sælgeransvarsforsikring være nyttig, så man ikke skal betale det fulde afslag.

Her er en liste over andre forhold som sælger kan slå ned på efter overtagelse af hus, og som ikke tilgås i tilstandsrapporten:

  1. Terrasser og havemure
  2. Dræn
  3. Udendørs swimmingpool
  4. Nedgravede olietanke
  5. Lugt eller støjgener fra naboejendomme

Hvor meget dækker en sælgeransvarsforsikring?

Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvad en sælgeransvarsforsikring koster. Dog kan man som regel uforpligtende få et tilbud på en sælgeransvarsforsikring. Hos Dansk Boligforsikring kan skrive ind og få et tilbud. De svarer altid inden for 24 timer.

Sælgeransvarsforsikring hos Dansk Boligforsikring

Hos Dansk Boligforsikring mener de at det ikke kun er køber som skal sove trygt om natten og derfor tilbyder de en sælgeransvarsforsikring, som dækker op til 10 år efter salg af hus. Dansk boligforsikring har mere end 15 års specialerfaring. Deres sælgeransvarsforsikringer er blandt landets billigste og bedst dækkende og du kan derfor trygt stole på at du får et gennemsigtigt tilbud. Dansk Boligforsikring hjælper når krisen kradser og står klar til rådgivning. Telefontiderne er fra mandag til torsdag fra 8.30-15.00 og fredag fra kl. 8.30-14.30.  Dansk Boligforsikring er derforuden underlagt dansk lovgivning og fuld forbrugerbeskyttelse. De er også medlem af Ankenævnet for Forsikring samt Pension og sidst men ikke mindst omfattet af Garantifonden for skadeforsikringer.

Det er ikke ligegyldigt hvilken som helst sælgeransvarsforsikring du vælger. Alle forsikringer dækker nemlig ikke det samme, selvom de er underlagt samme lovgivning. Der kan forekomme forskellige faldgruber og derfor bør du være nøjsom når du vælger dit forsikringsselskab. Du kan læse mere om sælgeransvarsforsikringerne, hvilke fordele du får ved at være Danskboligforsikring samt hvornår du bliver dækket. Læs mere her!