boligkøb

Færre bolighandler over vinteren: Men husk forsikringen

Undersøgelser og statistikker har flere gange vist, at salgstallene for boliger stiger i foråret og sommeren og falder i de kolde måneder. Af den årsag kan der være flere penge at spare, hvis I vælger at foretage en vinterinvestering. Det gennemsnitlige afslag er nemlig højere her. Men hvad skyldes det så, at boligerne tilsyneladende lokker mere i de lune måneder? En stor del af det skyldes formegentlig det udtryk, huset har. De gode mæglerbilleder indeholder ofte en blå himmel, en højtstående sol og generelt en masse lysindfald. Det er lidt nemmere at provokere frem på billederne, når årstiden tillader det. Sværere kan det være om vinteren, hvor boligen hurtigt kan komme til at se lidt mørk og trist ud. Således kan man godt forstå, hvorfor købere generelt danner sig et bedre indtryk af boligerne om foråret og sommeren. Hvad end du ender med at købe drømmeboligen på den ene eller anden side af året, så bør du huske at undersøge de praktiske ting, som er tilknyttet et køb. Dansk Boligforsikring har udformet en boligguide, hvor du kan få et overordnet overblik over de processer og trin, I skal være opmærksomme på. Den kan du finde på deres hjemmeside. Andre boligsider har også udformet lignende, hvorfor det bare gælder om at gøre lidt research.

Ejerskifteforsikring, husforsikring og indboforsikring

Tre forsikringer, som alle vedrører hjemmet. Men hvad er forskellen, og er de alle nødvendige at tegne? Hvis vi starter med forskellen, så kan man sige, at både ejer- og husforsikring koncentrerer sig om husets skelet. Det vil sige selve konstruktionen og bygningen. En indbo derimod dækker alle de materielle ting, du har inde i huset. En ejerskifteforsikring dækker skader, som er opstået før indflytning, og en husforsikring dækker de, som er opstået efter. Sidstnævnte vil være lovpligtig, hvis du tegner gæld i forbindelse med købet. En ejerskifteforsikring er ikke lovpligtig.

Alle forsikringer kan fungere som en god tryghed, måske særligt hvis du er førstegangskøber. Såfremt du ønsker at tegne den ene eller begge, skal du dog være opmærksom på, at både en ejerskifteforsikring og husforsikring skal tegnes, før du indflytter. En indbo kan tegnes, når det passer dig. Fordelen ved at tegne en forsikring til boligen er, at du får en ekstra sikkerhed, som kan være betryggende, når der er tale om et boligkøb. Du har selvfølgelig tilstandsrapporten, du kan læne dig op ad og vurdere boligen ud fra, men den er ikke hundrede procent udtømmende. Der er nogle ting, som kan være skjulte, og som den byggesagkyndige potentielt ikke vil opdage i forbindelse med besigtigelsen.

Valg af selskab

Der er flere forskellige parametre at tage i betragtning, når man skal vælge hvilket et selskab, man ønsker at tegne forsikring i. Det er også individuelt, hvad der betyder mest for valget. Nogle vil vægte prisen højest, mens andre vil gå efter det selskab, de i forvejen kender. En god ide til en start er at researche på flere forsikringsselskaber og ligeledes indhente tilbud flere steder fra. De priser, der eventuelt måtte stå på en hjemmeside, er vejledende, hvorfor det er nødvendigt at indhente tilbud. Så har du nemmere ved at sammenligne selskaberne, og hvad de tilbyder. Læs også forsikringsbetingelserne grundigt. Her kan der være gemt mange ting med småt, og der kan være små forskelle fra selskab til selskab, som gør, at du får nemmere ved at vælge. Dansk Boligforsikring er ét af selskaberne, der tilbyder ejerskifteforsikring. De er markedsførende, hvorfor det er oplagt at tage dem som eksempel. De er kendetegnende ved at have konkurrencedygtige priser, der ligger i den lave ende sammenlignet med resten af markedet, samt en bred dækning. På deres hjemmeside kan du få vejledning til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger selskab.