Fillers får din hud til at virke mere fyldig og ungdommelig på grund af indholdet af hyaluronsyre.

Hvad er fillers – og er det den rette behandling for dig?

Hvis du er en ung kvinde i Danmark og forbruger af sociale medier, er det nok næppe gået dig forbi, at kosmetiske skønhedsbehandlinger har fået noget af en renæssance. Hvor man tidligere forbandt kosmetiske behandlinger med modne kvinder, som nægtede at acceptere naturens gang, er det i dag både mere accepteret og populært at få lavet mindre kosmetiske indgreb, såsom fillers og botox – særligt blandt unge.

Men hvad er fillers helt præcist? Hvordan adskiller de sig fra botox? Og er det noget for dig? Hvis det er spørgsmål, som du har grublet over, så bør du læse denne guide.

Hvad er en filler behandling – og hvordan fungerer den?

Fillers – også kaldet vævsfillers eller Restylane – er en gennemsigtig gel, som består af stabiliseret hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et naturligt stof, som findes i bindevævet hos alle levende væsener, og det anvendes til kosmetiske indgreb på grund af dets evne til at binde væske i huden og give fylde. Fillers med hyaluronsyre er nedbrydelige, og stoffet forsvinder derfor fra kroppen i løbet af 4 til 12 måneder. Der findes også andre typer af fillers, som er halv-nedbrydelige og ikke-nedbrydelige, men dette indlæg fokuserer på den nedbrydelige slags med hyaluronsyre, da denne type er den mest anvendte i Danmark.

Ved en behandling med Restylane vil en gel med hyaluronsyre blive injiceret i ansigtet i hudens øverste lag. Man kan eksempelvis få lavet en behandling med fokus på området under øjnene, læberne, kinderne, kæbelinjen, næseryggen, tindingerne eller de fine linjer omkring munden. Når gelen er blevet injiceret i huden, vil den udvide vævet, hvilket giver en udglattende og ungdommelig effekt.

En behandling med Restylane er særligt god til læberne og til at fylde ud de steder i ansigtet, hvor huden har tabt sin naturlige fylde.

Hvordan adskiller Restylane sig fra botox?

Begge af disse behandlinger er ikke-kirurgiske indgreb, som sprøjtes ind i huden med henblik på at fjerne rynker. Der er dog ret stor forskel på, hvordan de virker, og hvad man bruger dem til.

Hvor Restylane virker ved at binde væske og på den måde give fylde til huden, er botox en mikro-dosis nervegift, som blokerer nervesignalerne, så ansigtsmuskulaturen ikke kan trække sig sammen. På grund af dette anvendes de to behandlinger meget forskelligt, for man ønsker jo eksempelvis ikke at lamme musklerne i læberne – så ville du i hvert fald få svært ved at spise.

Er en filler behandling noget for dig?

 Hvis du gerne vil prøve at se, hvordan du ser ud med mere fyldige læber eller markante kindben, men ikke ønsker dig en permanent løsning, kan fillers være det rigtige valg for dig. En behandling med Restylane tager ikke særlig lang tid, og effekten vil kunne ses allerede efter et par dage (der kan dog gå op til 2 uger).