Udvidet ejerskifteforsikring

Overvej en udvidet ejerskifteforsikring, når du køber ny bolig

I alle former for køb af ny bolig er det en rigtig god idé at investere i en ejerskifteforsikring på forhånd. Hvis sælger tilbyder at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring, er det ikke længere sælgers ansvar, hvis der er skjulte skader på huset. Vil man som køber være forsikret mod eventuelle skjulte skader, som i mange tilfælde først opdages efter handlen, er en ejerskifteforsikring sagen. Med en ejerskifteforsikring er man nemlig økonomisk dækket ind, når man skal udbedre de skjulte skader på boligen. En udvidet ejerskifteforsikring dækker længere og bedre end en almindelig ejerskifteforsikring. Hvis man vil være sikret i alle tilfælde og langt ud i fremtiden, er det derfor en god idé at overveje at betale lidt ekstra for en udvidet ejerskifteforsikring.

Hvorfor er det så vigtigt med en ejerskifteforsikring?

Hvad enten man køber lejlighed, sommerhus eller almindeligt hus, er det en rigtig god idé at investere i en ejerskifteforsikring. Kun på den måde er man sikret, hvis man kommer til at købe katten i sækken. I forbindelse med en hushandel bliver der udarbejdet en el- og tilstandsrapport, som fortæller om husets stand. Men det er kun overfladisk. Der kan derfor sagtens være skjulte skader på boligen, som man ikke ser lige med det samme. Der er flere tilfælde, hvor der er gået år efter bolighandlen, før en skjult skade er blevet opdaget. Derfor kan man aldrig vide sig helt sikker på, om der fx er revner i murene, huller i taget eller noget helt tredje. Kun med en ejerskifteforsikring kan man være sikker på, at man er dækket ind, hvis man opdager sådanne skjulte skader på sin nye bolig.

En udvidet ejerskifteforsikring dækker dig på flere områder

Når du skal investere i en ejerskifteforsikring, skal du tage stilling til, om du ønsker en almindelig eller en udvidet ejerskifteforsikring. Med en basis forsikring er du dækket i 5 år, fra du tegner forsikringen. De mest almindelige skader, der har en væsentlig betydning for husets funktion, bliver dækket med en standard ejerskifteforsikring. Dog er det udelukkende skader på huset, der bliver dækket. Med en udvidet ejerskifteforsikring kan du også få økonomisk kompensation, hvis der er skader på grunden. Det kan eksempelvis være forurening eller ulovlige kloakker. Samtidig er du med en udvidet ejerskifteforsikring dækket i 10 år, fra du tegner forsikringen. Hvis du vil være dækket ind på alle områder, skal du altså vælge en udvidet ejerskifteforsikring.

Det er op til dig at betale differencen

Det er som sagt først og fremmest sælgers ansvar, hvis der er skader på huset. Dog bliver dette ansvar fraskrevet, så snart vedkommende får udarbejdet en el- og tilstandsrapport samt tilbyder at betale halvdelen af en ejerskifteforsikring. Det skal understreges, at sælger kun skal betale halvdelen af den billigst mulige ejerskifteforsikring på markedet. Hvis du ønsker en udvidet ejerskifteforsikring, der dækker dig bedre og længere, skal du derfor selv betale differencen. Det kan dog i mange tilfælde vise sig at være en investering, der viser sig at være det værd. Det er nemlig i intet mindre end hver 5. Bolighandel, at der findes skjulte skader på den nye bolig, og ejerskifteforsikringen kommer i brug. Skal du købe ny bolig, er det derfor ofte det værd at undersøge markedet og investere i en forsikring, hvad enten det er basismodellen eller en udvidet ejerskifteforsikring.

Køb din ejerskifteforsikring hos Dansk Boligforsikring

Du kan få en udvidet ejerskifteforsikring hos Dansk Boligforsikring. Så er du sikret imod ubehagelige overraskelser og dyre regninger til udbedringer af skader på både hus og grund. Dansk Boligforsikring er specialiseret i netop ejerskifteforsikringer, hvorfor de er et godt valg, hvis man ønsker en udvidet ejerskifteforsikring. Deres forsikringer er blandt de billigste på markedet, men det skal man ikke lade sig skræmme af. Det er nemlig sådan for markedet for udvidet ejerskifteforsikring, at pris og kvalitet ikke altid hænger sammen. Samtidig er der store forskelle fra selskab til selskab på, hvor godt deres forsikringer dækker. Derfor kan det rigtige valg af forsikringsselskab være afgørende for, om ens udvidet ejerskifteforsikring går ind og dækker en specifik skade. Vil man være fri for at skulle bekymre sig om skjulte skader på boligen, er Dansk Boligforsikring et godt sted at tegne en udvidet ejerskifteforsikring.