home Indretning & design Verner Panton, Poul Kjærholm og Josef Hoffmann til middag

Verner Panton, Poul Kjærholm og Josef Hoffmann til middag

Du har måske hørt om møbeldesignerne Verner Panton, Poul Kjærholm og Josef Hoffmann. Netop disse tre møbeldesignere er mine favoritter og efter en lang dags møbelshopping, hvor ekspedienten havde fortalt vidt og bredt om de tre herrer, greb jeg mig selv i at forestille mig en middag med Verner Panton, Poul Kjærholm og Josef Hoffmann som gæster.

Tænk hvis jeg i stedet for møblerne havde fået Verner Panton, Poul Kjærholm og Josef Hoffmann med hjem?
Jeg ville ikke bekymre mig så meget om maden, nej, det store spørgsmål ville være: hvilke møbler ville man placere de tre genier i? Jeg tænker på de fire skæve og selvlavede træstole, som jeg normalt har stående om spisebordet. Ville de falde i god jord?

Verner Panton ville sætte sig på sin stol, sukke og lade sit blik glide sulten over alle de plastikgenstande, der er i huset. Mon ikke man kunne smelte noget af det om, så man kunne få meget smartere stol som resultat? Poul Kjærholm ville nikke og tilføje “Ja, man kan sagtens sidde på en papkasse, man får bare ondt i øjnene af at se på den.”
Josef Hoffmann ville protestere. En papkasse ville være at foretrække frem for mine skæve træstole – hvis altså papkassen var kvadratisk. På den anden side, ville den nok ikke kunne holde til, at folk kunne sidde på den. Derfor ville han straks gå igang med at udregne hvor mange papkasser, der skulle til, før stolen kunne bære en fuldvoksen mand.

Pap var ikke godt. Materialet skulle være anderledes. Det ville både Verner Panton, Josef Hoffmann og Poul Kjærholm kunne blive enige om. Verner Panton vil på dette tidspunkt allerede være gået igang med at samle alle mine plastikgenstande sammen med det formål at smelte dem om til en farvestrålende stol, mens Josef Hoffmann ville være gået igang med at tegne et møbel, hvor kvadratiske firkanter dominerede designet – måske skulle det hellere bestå af noget blødt såsom læder? Poul Kjærholm ville hellere lave en mellemting mellem de to. Ikke så mange firkanter og farver, bare noget enkelt, stilrent og tidløst.

Det ville være fuldstændig umuligt for mig som vært at kunne få et ord indført. Straks ville Verner Panton have omformet sin stol til en flot plastikstol i et nytænkende design, Poul Kjærholm ville have forenklet og forbedret sin stol, så den lignede noget taget ud af en Hollywood-film, mens Josef Hoffmanns nu læderstol ville være indbegrebet af kvadratiske firkanter.
Maden ville blive kold og helt kritisk ville det blive, når de tre herre ville spørge mig: “Nå, hvilken én kan du så bedst lide?”

Jeg ville ikke vide, hvad jeg skulle sige. Jeg ville nødigt fornærme Verner Panton, Poul Kjærholm eller Josef Hoffmann, for jeg er faktisk glad for alle tre designstile.

Så måske er det meget godt, at jeg er kommet hjem med Verner Pantons pantonstol, en Poul Kjærholm PK33 skammel og en Josef Hoffmann Kubus stol uden at designerne selv sidder i samme rum.  Så kan jeg glæde mig over, at jeg nemt kan købe stole fra geniale designere som Verner Panton, Poul Kjærholm og Josef Hoffmann uden at skulle have dem til middag først.

One thought on “Verner Panton, Poul Kjærholm og Josef Hoffmann til middag

  1. Jeg ville ikke have noget imod at have Verner Panton til middag, slet ikke hvis han efterlod en Panton stol i min stue 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *