home Varme / Energi Træpiller – Fordelene ved at bruge et pillefyr er mange

Træpiller – Fordelene ved at bruge et pillefyr er mange

Skal du også snart ud at købe brændsel til den kommende vinter? Jeg har lige gjort det, og atter engang blev det træpiller, og vanen tro gjorde jeg det online med et par tryk på min mus. Dejligt, nemt og frem for alt billigt. Jeg glæder mig til de bliver leveret, for det er jo allerede ved at blive koldt – især om morgen bliver man nødt til at gå sig kold og jeg har lagt mærke til minusgrader om natten. Det føles som sidste uge, at jeg uden problemer kunne gå i T-shirts og nyde de 20 grader i solen.

Jeg er super glad for, at jeg i tidernes morgen (2005) besluttede mig for at prøve et pillefyr. Besparelserne ved at bruge træpiller bliver nemlig større og større – især fordi priserne på træpiller er faldet markant de seneste år. Det bliver altså mere og mere profitabelt for os forbrugere at bruge træpiller.

Selv tilbage i 2005 formåede jeg at spare ca. 50 % ved et skift til træpiller. Jeg havde dog også indkøbt et ekstra godt pillefyr som stadigvæk spiller maks. Det har været en god investering – og hvis der er nogen der går og leger med tanken om selv at benytte sig af et pillefyr, så er det bedste råd jeg kan give, at købe et pillefyr der kan sluge 8 mm træpiller. Disse er nemlig langt de mest udbredte i Danmark, og det er jo alt andet lige surt at gå glip af det ene tilbud efter det andet grundet en for lille ædespalten på ens pillefyr.

Jeg håber, at flere i Danmark får øjnene op for træpiller, for jo flere der gør det, jo lavere vil priserne blive på både pillefyr og træpiller, og da der allerede er gode besparelser og så er langt mere miljøvenligt end langt de fleste andre alternativer.

One thought on “Træpiller – Fordelene ved at bruge et pillefyr er mange

  1. Jeg overvejer lidt at skifte til træpiller, men kender du et sted, hvor man kan købe nogle billige træpiller? Vil nemlig gerne spare så meget som muligt nu jeg er i gang 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *