home Uncategorized Træpiller er et billigt og bedre alternativ

Træpiller er et billigt og bedre alternativ

Træpiller er en både billig og miljøvenlig måde at opvarme et hus på. Så kan man købe dem billigt ind, kan man spare en formue, når huset skal varmes op på en fornuftig vis.

Populært

Det er blevet virkelig populært at varme sit hus op ved brug af træpiller. Det skyldes blandt andet, at træpillernes pris ikke svinger ret meget, så når det er krisetider, ved folk, at de kan regne med, at deres træpillefyr forbliver billigt i drift. En basal sikkerhed vi alle kan lide at leve med, når vi nu bor i det kolde nord.

Bedre end andet

Træpiller er ikke blot billige at bruge, de er også rigtigt gode alternativer til andre energikilder. Sammenligner man varmeomkostninger, er der store fordele ved at smide træpiller i fyret. Man kan for eksempel sammenligne med fyringsolie. Her svarer et helt ton træpiller til ca. 500 liter fyringsolie.

Et billigt og miljøvenligt alternativ

Træpiller består af træspåner og savsmuld, der er sammenpresset. Materialerne er overskuddet fra træindustrien, så bruger man træpiller, sparer man ikke blot penge, man bidrager også til at reducere spild.

Træpiller er CO2-neutrale, da de kun afgiver den mængde CO2, som træet oprindeligt har optaget i sin levetid. En træpille indeholder blot 10 % vand, hvilket er med til at sikre en ren forbrænding. Fordi forbrændingen er ren, er fyringseffekten bedre samtidigt med, at der kommer mindre skidt og sod i din skorsten.

Erstatning

Træpiller kan være med til erstatte gas of olie, der ikke bare er dyrt, men også er nogle af de helt store miljøsyndere. Gas, kul og olie er såkaldte fossile brændstoffer, der omdannes til CO2. At det samtidigt er billigere at bruge træpiller, gør brændstoffet til et oplagt valg for den bevidste forbruger.

Ligegyldigt om man vælger træpiller, fordi det er billigt, eller for at tage hensyn til miljøet, er det helt sikkert et godt alternativ til de beskidte, fossile brændstoffer, som vi er så afhængige af. Træpiller er let tilgængelige, og man kan i den grad regne med, at prisen er god.

Det er let og ligetil at skifte til et bedre alternativ.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *