home Overtro & Held Jeg har fået en beskyttende talisman af min bedste veninde

Jeg har fået en beskyttende talisman af min bedste veninde

Min bedste veninde er lige kommet hjem fra sin ferie, hvor hun rejste rundt i hele Afrika. I går var jeg henne for at besøge hende, og hun gav mig en talisman, som hun havde købt i en lille landsby dernede. Jeg blev meget glad for at hun havde taget denne gave med hjem til mig.

Denne talisman er en amulet, som skulle beskytte mod onde ånder. Jeg synes sådan noget med oldgamle religioner og myter er vildt spændende, selv om jeg ikke er helt sikker på, om jeg tror på det. Men man kan jo sige, at de gamle religioner, eller i hvert fald dele af den, lever i bedste velgående, hvor min veninde rejste rundt.

Der findes jo en masse former for lykkebringende og beskyttende ting og talismaner, som alle har en forskellig historie bag sig. For eksempel de grønlandske tupilakker, som er de velkendte små udsnittede figurer, som eskimofolket oprindeligt kastede i vandet for derved at sende ondskaben med dem, og jeg har hørt, at det faktisk var det slet ikke meningen, de skulle findes igen.

Personligt tror jeg på, at tro kan flytte bjerge, så hvis man virkelig er overbevist om, at en talisman kan hjælpe en, så kan den det nok også.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *