home Børn, Uddannelse Studido opfordrer alle til at træne koncentrationsevnen dagligt – det betaler sig

Studido opfordrer alle til at træne koncentrationsevnen dagligt – det betaler sig

Studido kender selv til det – den bliver udfordret konstant og er ofte under pres. Dagligdagens mange hindringer, støj & larm etc. forsøger at sætte grænser for, hvor langt din koncentrationsevne rækker. Men kan du selv være herre over din egen koncentrationsevne? Svaret er ja, fortæller Studido. Her kan du læse om hvordan, du hjælper dig selv på vej til bedre koncentrationsevne.

Start med at overbevis dig selv om, at det kan lade sig gøre – og beløn dig selv efterfølgende

Hvis du ønsker at opnå bedre resultater, bliver du nødt til at overbevise dig selv om, at du sagtens kan forbedre dig. Det er Studidos første råd. Lad være med at bilde dig selv ind at du ikke kan koncentrere dig. For du kan sagtens lære at koncentrere dig. Du skal finde motivationen samt troen på, at du kan forbedre dig. Når du har fundet troen på, at du kan forbedre din koncentration, bør du følge rådene under: Læg din smartphone fra dig og beløn dig selv når du har gennemført en arbejdsopgave, læst lektier eller noget helt tredje. Find stopuret frem, sæt tiden til 20-25 minutter og forsøg at koncentrér dig fuldt ud i den periode. Når du har klaret det, kan du belønne dig selv med en 5 minutters pause. Det er en rigtig god måde at opretholde koncentrationen og motivationen, kan Studido berette om. Hvis du føler dig ukoncentreret så mind dig selv om, at der ikke er særlig lang tid til, at du kan holde en lille pause og forsøg at vedligeholde koncentrationen. Når du har gjort dette 3-4 gange, kan du belønne dig selv med en længere pause på 15-20 minutter, alt efter hvad din skole eller dit arbejde har af pauser. Denne teknik er kendt som Pomodoro teknikken og har hjulpet utallige mennesker med at øge deres koncentration og effektivitet. Det er en teknik nogle af Studidos skarpe tutorer anbefaler unge at benytte, hvis de har svært ved at koncentrere sig om lektierne.

 

En anden god måde at motivere sig selv til at holde koncentrationen er ved at konkurrere med sig selv. Hvis du for eksempel benytter Pomodoro teknikken, kan du sætte nogle små delmål du skal nå. Eksempelvis kan du inden for de 20-25 minutter forsøge at læse et x-antal sider eller lave x-antal opgaver inden næste pause. Hvis du når det inden for tidsrammen kan du belønne dig selv – måske med at du må tjekke de sociale medier, eller hvad der nu kan motivere dig. Studido har med flere brugere oplevet store fremskridt ved at lave lektielæsningen om til en lille konkurrence. Det skal selvfølgelig gøres i et tempo der passer vedkommende, så der ikke skabes unødvendig stress. Men med de rette metoder og hjælp er det en god måde at blive bedre på.

 

Begynd i dag: Øvelse gør mester

Begynd allerede i dag! For at øge din koncentration kan du sagtens begynde i det små og alligevel hurtigt kunne mærke forbedringer. Øvelse gør mester, sagde en klog mand engang – og det siger vi også hos Studido. Faktisk er dette også en af de bedste måder, hvorpå du kan øge din koncentrationsevne og derved skabe bedre resultater i din hverdag. Det er vigtigt at stimulere og holde hjernen aktiv, enten ved at læse eller ved at løse opgaver. Prøv så vidt muligt at læse eller løse opgaver hver dag. Der findes platforme og apps, hvor du kan løse opgaver eller spille spil som aktiverer og udfordrer hjernen. På den måde kan du vedligeholde træningen på de dage, hvor du ikke har haft mulighed for at bruge din hjerne. Eksempelvis kunne du prøve den digitale E-læringsplatform, Studido.com med faglige øvelser, spil og meget mere til dig eller dit barn. Du kan få de første 14 dage til 0,- kr.

 

Studido er en online læringsplatform, der hjælper drenge og piger med lektierne. Vores tutorer sidder klar til at hjælpe børn i alle aldre – hvad enten det er biologi, dansk eller matematik. Studido hjælper gennem videoopkald og kan derfor benyttes i hele Danmark.

 

Find mere spændende information om Studido på

Studido.com

LinkedIn

Facebook

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *