home Varme / Energi Gode minder om solvarmeanlæg

Gode minder om solvarmeanlæg

Da jeg stadigvæk gik i folkeskole boede min bedste ven nær et rigtig stort solvarmeanlæg, og vi elskede at lege der. Det virkede dengang i start 90’erne helt sci-fi agtigt, og man kunne nærmest forstlle sig at der var en rumskib der var landet.

Jeg husker især en gang hvor min ven havde fødselsdag, og alle klassens drenge var inviterede. Hans mor havde planlægt alle de sædvanlige lege, såsom at balancere med et æg på en ske. Efter hun var løbet tør for ideer besluttede alle drengene at nu var det tid til en omgang ‘røvere og soldater’ – og vi gik selvfølgelig hen til det store solvarmeanlæg.

Det var helt sikkert den fedeste børnefødselsdag jeg har været til som barn, og alt det tog for at gøre det til noget specielt, som jeg vil huske mange ud ud i fremtidem var et stort solcelleanlæg. Man bliver næsten helt trist når man tænker på hvor nemt det var at blive helt betaget af noget da man var barn og sammeligner med hvad der skal til i dag.

Det er stadigvæk noget mig og min ven snakker om når vi en sjælden gang mødes, og vi får begge to julelys i øjene når der er nogle som bare nævne ordet solcelleanlæg. Tænk hvis alle mennesker havde det på samme måde. Så ville solen være vores primære energi kilde, og vi ville ikke stå uden is på nordpolen om en 20-30 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *