home Bolig, Industri Solteknologien går i stå i Danmark, mener Christian Betting

Solteknologien går i stå i Danmark, mener Christian Betting

Danmark har i mange år været kendt som en af verdens forløbere, når det gjaldt grøn energi. Men teknologien og innovationen har træge kår i Danmark – det beviser et nyt solfangeprojekt, der netop er sat på pause.

Christian Betting ejer og driver Lighthouse Energy DMCC i Dubai, der leverer grønne løsninger til virksomheder i Mellemøsten. En af de helt store fordele er, at virksomhederne får en årlig besparelse på 15 % af energiregningen, mens elproduktionen og –forbruget er det samme. Området har vist sig at være gunstigt indstillet over for nye tiltag på energiområdet.

Derfor ærgrer det også Christian Betting, at Heliac og Danapak Flexibles har sat deres helt nye solfanger-projekt på pause.

Christian Betting Tweeter ofte om de økonomiske fordele grønne løsninger bidrager med. Udover en sundere planet er der mange penge at spare for næsten alle typer af virksomheder. Men med indstillingen af det nye solprojekt på Møn, ser det ud til, at danske virksomheder skal vente endnu længere tid på solenergien.

 

Dansk Lovgivning står i vejen for vigtigt projekt

Ifølge SK Forsyning, der skulle være en del af det store projekt på Møn, så er det Varmevandsforsyningsloven, der forhindrer selskaberne i at erhverve det varme vand, der kræves til sådan en produktion. Det ville økonomisk set ikke løbe rundt, da forsyningsselskabet skulle købe vand til en højere pris end virksomheden selv kan producere til.

Christian Betting og hans virksomhed, Lighthouse Energy DMCC, slipper for sådanne forhindringer, da De Forenede Emirater er erklæret, at de går efter at være et af verdens førende smart-cities i verden. Her ville en Varmevandsforsyningslov aldrig komme i vejen, fortæller Christian Betting.

”Ved at have den her lov, er det ikke kun store økonomiske besparelser, der går tabt for flere virksomheder. Vi taber viden på gulvet, fordi samfundet ikke er klar til moderne løsninger. Løsninger der både gavner økonomien og miljøet”, fortæller Christian Betting.

 

Anlægget bygger på en anden slags teknologi end tidligere. Solfangerne virker i bund og grund som et brændeglas, hvor linserne består af plastfolie, der er tætsiddende på glaspladen.

 

Kontakt Christian Betting på hans personlige hjemmeside her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *