home Ældrevenligt tilbehør Det kan være svært at erkende når tiden er inde til en rollator

Det kan være svært at erkende når tiden er inde til en rollator

Det har virkelig taget mange år at overbevise min farmor om, at blot fordi man får en rollator, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan klare sig selv mere. Dette er også grunde til, at hun ikke har brugt den rollator, hun fik få flere år tilbage. Hun var fast besluttet på, at begyndte hun først at bruge den, så ville hun virke meget ældre – damen nærmer sig de 85 år, så det ville ikke være så unaturligt, hvis man spørger mig.

Flere gange har jeg forsøgt at forklare hende, at den blot skal hjælpe hende med at holde balancen og give lidt ekstra støtte, når hun bliver træt. Samtidig kan hun jo placere sine indkøb på rollatoren, så hun ikke skal slæbe så meget, når hun er ude at købe ind. Umiddelbart synes jeg jo selv, at der er mange fordele ved en rollator, men det har hun ikke kunne se før nu. Forleden var hun nemlig til at arrangement, hvor en af hendes veninder havde sin rollator med. Da hun så, at der var andre i hendes omgangskreds, der også var kommet i den alder, hvor lidt hjælp er nødvendig, skiftede hun mening.

Det resulterede i, at hun forleden ringede for at fortælle, at hun nu havde været ude på den første indkøbstur med sin rollator, og at jeg havde haft helt ret, det var virkelig en god støtte for hende. Og hun kunne selvfølgelig godt forstå, hvorfor jeg havde været så stor fortaler for den. Nu var hun blot ærgerlig over, at hun ikke havde lyttet til mig noget tidligere. Som jeg ser det, så er det vigtigste, at hun nu endelig har indset, hvilken god støtte det er for hende, når hun skal ud i byen og bevæge sig rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *