home Hus og Have Kan jeg få mig selv til at sælge min bedstemors retro-havemøbler?

Kan jeg få mig selv til at sælge min bedstemors retro-havemøbler?

Da min bedstemor døde, viste det sig, at hendes retro-havemøbler er en del penge værd.

Min bedstemor døde for nogle måneder siden. Det var naturligvis meget vemodigt, men det var på den anden side også en rigtig fin død. Min bedstemor havde aldrig haft lyst til at komme på plejehjem, selv om hun sikkert det muligvis kunne have forlænget hendes levetid med et par år. Min bedstemor insisterede på at blive boende i sit fine hus på Sydsjælland og døde meget pludseligt af en blodprop.

Jeg tror vi børn og børnebørn var glade for, at hun blev der. Det var det hus, som vi altid var kommet i som små. Jeg elskede huset og især haven. Min bedstemor havde en helt fantastisk have. Der var anlagt en slags labyrint, som man skulle gå igennem, før man fandt frem til den lille dam, hvor retro-havemøblerne stod.

Jeg har mange gode minder fra mine besøg hos min bedstefar og bedstemor som barn, da de begge levede. Jeg kan tydeligt huske, da de fik retro-havemøblerne. Vi besøgte dem om sommeren og blev mødt af min bedstefar i døren. “Hvor er bedstemor?” spurgte jeg 8 år gammel. “Oh,” sagde bedstefar. Hun sidder nede i haven i sine nye retro-havemøbler. Hun har ikke været til at drive væk fra de havemøbler, siden vi købte dem.” Mine bedsteforældre havde fundet retro-havemøblerne på et genbrugsmarked i nabobyen. “Her,” sagde min bedstefar til mig, “tag et glas lemonade med til hende og ét til dig også – hvis du kan finde hende.” Han blinkede til mig, og jeg satte i løb gennem huset mod haven bagved med to glas lemonade, som sprøjtede til alle sider.

Da jeg fandt min bedstemor siddende med lukkede øjne og et saligt smil på læben i sine retro-havemøbler nederst i haven, var der næsten ikke mere lemonade tilbage i glassene. Jeg havde løbet med dem gennem hele labyrinten, så hurtigt jeg kunne, men min bedstemor blev ikke sur. Hun lo bare, og gav mig et knus.

Efter mig kom mine forældre og min bedstefar gående med en bakke med glas og lemonade, og så satte vi os i de nye retro-havemøbler og nød den flotte sommerdag. Dét var en god dag!

Derfor var det også lidt sørgeligt at se på retro-havemøblerne stå helt alene og triste nede i haven efter min bedstemors død. Min fætter fandt ud af, at man faktisk kan få rigtig mange penge for dem, men jeg ved ikke, om jeg kan nænne at sælge dem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *