home Psykiatri Psykiatrisk botilbud – lær mere om mulighederne for at få et psykiatrisk botilbud

Psykiatrisk botilbud – lær mere om mulighederne for at få et psykiatrisk botilbud

Psykiatrisk botilbud er til rådighed for psykisk lidende i Danmark. Et psykiatrisk botilbud administreres af ens kommunes, som henviser et botilbud til den psykisk lidende.

Har du en person med en psykisk lidelse i din familie, så kan du overveje mulighederne for et psykiatrisk botilbud. Et psykiatrisk botilbud er et tilbud, som både indeholder behandling såvel som ophold.

Hvad er et psykiatrisk botilbud?
Et psykiatrisk botilbud er et tilbud, som gives af danske kommuner til psykisk lidende. Din kommune vil i denne forbindelse evaluere den psykisk lidendes behov for at finde ud af, om de psykiske problemer er af en sådan karakter, at det berettiger til et botilbud. Denne evaluering foregår i henhold til servicelovens paragraf 7 omkring botilbud til psykisk lidende.

Hvor foregår den psykiatriske behandling?
Den bolig, som du får stillet til rådighed, kan komme i mange formater. Således har du, afhængig af dine behov, både mulighed for at få en bolig i et bocenter eller bofællesskab såvel som at få din egen bolig.

One thought on “Psykiatrisk botilbud – lær mere om mulighederne for at få et psykiatrisk botilbud

  1. Hvis man gerne vil ansøge om at få et psykiatrisk botilbud, så er det kommunen man skal henvende sig til, ikke? Skal bare lige være sikker på jeg har forstået det korrekt 🙂

    Kan du sige noget om, hvor stor chancen er for at blive godkendt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *