home Behandling Psykiatrisk behandlingstilbud: Livet på et længerevarende botilbud

Psykiatrisk behandlingstilbud: Livet på et længerevarende botilbud

Jeg synes, at vi i dag skal sætte lidt fokus på de mange danskere, der ikke lever under almindelig kår. Det kan være, at man bor på et længerevarende botilbud pga. en psykisk lidelse, eller det kan være, at man af samme grund må opholde sig størstedelen af livet på et psykiatrisk behandlingstilbud.

Lider man af en psykisk lidelse, eller er man psykisk syg, er det sjældent en selv, der er grunden til dette. Psykiske lidelser og sygdomme er som sagt sjældent selvforskyldt, men bunder som regel i en problematisk fortid hos forældre eller andre familiemedlemmer, eller andre påvirkninger som fx mobning, som er meget omdiskuteret lige for tiden.

Det må være forfærdeligt først at være igennem en lang periode med konsekvent mobning for derefter at udvikle en psykisk lidelse, hvorfor det er nødvendigt at bo på et længerevarende botilbud eller ligefrem et psykiatrisk behandlingstilbud. Det er langt fra første gang, dette er sket, og vi hører næsten dagligt om piger, der er blevet mobbet, hvorefter de har udviklet en spiseforstyrrelse.

Hvad mange ikke ved er, at en spiseforstyrrelse faktisk er en form for psykisk lidelse, og der skal som regel en intens og kognitiv behandling til for, at den pågældende kan bryde mønsteret og træde væk fra den psykiske lidelse. Under behandlingen, der som regel foregår på et psykiatrisk behandlingstilbud, oftest i form af et længerevarende botilbud, vil man i så fald være mere eller mindre afskærmet fra dagligdagens gøremål, og mange må undvære deres familie i hverdagene.

One thought on “Psykiatrisk behandlingstilbud: Livet på et længerevarende botilbud

  1. Jeg vil give dig fuldstændig ret i, at vi “almindelige” mennesker virkelig skal værdsætte vores liv noget mere, for der er en masse mennesker derude, der har det meget værre end os. Det må vi aldrig glemme!
    Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det må være at bo på et psykiatrisk behandlingstilbud, men hvad værre er dem, der slet ikke bliver tilbudt behandling, for hvordan skal de nogensinde bryde mønsteret og lære at leve med deres sygdom, eller i bedste fald blive helt raske??
    Det er godt nok en lidt forunderlig verden, vi lever i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *