home Terapi Bærer dit forhold præg af dårlig kommunikation? Søg parterapi

Bærer dit forhold præg af dårlig kommunikation? Søg parterapi

Har du problemer i dit parforhold, kan det faktisk hjælpe at gå sammen til parterapi. Det lyder måske lidt gammelklogt, og mange er af den overbevisning, at de sagtens selv kan løse deres kærlighedsproblemer. Dette er desværre langt fra virkeligheden, og rigtig mange mennesker går rundt og er ulykkelige i deres parforhold, fordi de har uløste konflikter, dårlig kommunikation eller andre problemer.

Det er utroligt nemt at kontakte en parterapeut. Det svære kan ligge i at få overtalt manden eller konen til at tage med, hvilket jo er hele pointen ved parterapi. Når dette er klaret, skal du blot kontakte den parterapeut, som du ønsker at gå hos og bestille en tid.

Parterapeuterne har i dag rygende travlt, og du kan derfor godt risikere lidt ventetid. For nogle år siden var jeg selv til parterapi med min mand, da vi havde nogle problemer i vores parforhold. Vi er i dag stadig sammen og står langt stærkere som par, end vi nogensinde har gjort før.

Jeg begyndte at overveje parterapi, da det gik op for mig, at vi havde kommunikationsproblemer i vores forhold. Min mand er en meget stille type, som ikke fortæller så meget om sine tanker og følelser. Til sidst snakkede vi næsten ikke sammen længere. Jeg følte, at hvis han aldrig gad at snakke med mig, så gad jeg heller ikke at blive ved med at prøve og snakke med ham. Jeg kunne godt se, at den var helt galt, og jeg begyndte derfor at overveje at gå til parterapi, hvis vores forhold skulle reddes.

Til sidst havde vi begge indset, at vi var ude på et sidespor, og vi valgte derfor at kontakte en parterapeut for at starte til parterapi. Allerede efter den første session med parterapeuten, som i øvrigt var rigtig dygtig og professionel, havde vi åbnet os mere op for hinanden.

Vi skulle gå i parterapi en gang om ugen indtil parterapeuten mente, at vi var færdige med terapien. Vi gik der i omkring fire måneder, og for hver gang vi deltog, blev vi knyttet tættere og tættere sammen.

En parterapeut kan hjælpe alle par, lige meget hvilke problemer de end måtte have. Er dit forhold præget af konstante konflikter, utroskab, dårlig/manglende kommunikation osv., eller går du og overvejer, om det virkelig skal være jer to, synes jeg virkelig, at I skal give jeres forhold en sidste chance ved at gå til parterapi.

3 thoughts on “Bærer dit forhold præg af dårlig kommunikation? Søg parterapi

  1. Min mand og jeg begyndte til parterapi for nogle år siden, efter jeg længe havde overvejet at gå fra ham. Vi er stadig sammen, og jeg har aldrig været så lykkelig, som jeg er nu. Det er som om, at vi blev helt nyforelskede igen efter parterapien, og det er vi stadig.

  2. Jeg overvejer selv parterapi. Det er som om min mand og jeg hele tiden går fejl af hinanden. Det er sikkert mig, der lægger for meget i små signaler, men der er så mange usagte ting mellem os, og en parterapeut ville garanteret kunne hjælpe os. Jeg skal bare lige finde en god måde at foreslå det for min mand på, uden at han tror, jeg vil gå fra ham. Nogle forslag?

  3. Da min kone ville lufte idéen om parterapi, gjorde hun det på en meget smart måde. Hun placerede et blad på sofabordet, som var åbnet op på en artikel om parterapi. Nu kender jeg hende ret godt, så jeg kunne regne ud, at det var det hun ville tale om. Så jeg bed på, læste artiklen og sagde så en aften “jeg læste en artikel om parterapi i dit blad…”. I dag fungerer forholdet fint, og vi har været i parterapi i et års tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *