home Emballage En lille historie om papirposer og deres virkelige oprindelse

En lille historie om papirposer og deres virkelige oprindelse

Papirposer har siden 1870 været en opfindelse der af mange i dag, betragtes som laveste fællesnævner, en opfindelse der bare er noget der er der og det er ikke noget de fleste tænker yderligere over i deres hæsblæsende liv. Jeg har valgt at hylde papirposer, der muligvis er lidt primitive, men som stadigvæk er meget brugbare emballage anordninger, der på flere punkter revolutionerede noget vi alle kender til i form af indkøb og sikker transport af de købte vare.

Margaret E. Knight var damen bag de famøse indkøbs papirposer med en firkantet bund, der i 1870 så dagens lys for første gang, da hun stiftede firmaet “Eastern Paper Bag Company” og søsatte et produkt, der skulle gøre livet nemmere for de handlende mennesker. Hun havde i en lang årrække arbejdet på en papirpose fabrik, men hun var kvinden der opfandt den nye maskine komponent, der kunne gøre det muligt at lave den klassiske og langt mere brugbare firkantede bund i de ellers ret så velkendte papirposer man havde haft indtil det tidspunkt i historien.

Papirposer er siden hen blevet videre udviklet, med forstærkninger i hanken, i nogle tilfælde med en vandafvisende plastikfilm overflade for at forhindre et sammenbrud, når der er fugtige vare i posen, såsom mælk, frostvare og andet indeholdende vand på overfladen. Papirposen er igen og igen blevet udviklet med små forbedringer, på trods af det, så er plastikposen en konkurrent, der fortsat er den mest udbredte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *