home Helse & Sundhed, Kosttilskud, Sundhed & Helse Naturlægemidler behandler modsat medicin lettere sygdomme

Naturlægemidler behandler modsat medicin lettere sygdomme

Naturlægemidler er modsat medicin og medicinske præparater midler til behandling af lette sygdomme – som det kaldes. Det vil sige, at læger og apotekere ikke behøver at være involveret i behandlingen, når du ønsker naturlægemidler. Derfor kan naturlægemidler forhandles uden recept og kan købes i almindelige butikker – ofte helsekostbutikker. Når man køber midler uden recept, bliver det også kaldet frihandelslægemidler. Derfor kan man også tro, at naturlægemidler er fup og fidus men det er dog et krav, at Sundhedsstyrelsen skal have godkendt alle naturlægemidler inden de kan sælges på markedet og i Sundhedsstyrelsens proces hen imod at godkende et naturlægemiddel, som et anerkendt middel på markedet, stilles der høje krav til både virkningen, kvaliteten, sikkerheden og måden hvorpå et naturlægemiddel er fremstillet. Derfor skal der ligesom almindelige medicinske præparater være dokumenteret en eller anden form for virkning. Men naturlægemidler bruges altså kun til at forebygge eller mindske eventuelle mindre sygdomme, som man ikke ser nødvendig at kontakte en læge for at få behandlet. Det kan være, at du i længere tid har gået og skrantet med noget forkølelse eller lignende. Det kan ofte hænge sammen med, at du mangler essentielle vitaminer – blandt andet ekstra D-vitamin. Og her er naturlægemidler et fremragende supplement til kosten.

Naturlægemidler indeholder ofte tørrede planter eller ekstrakt af planter og andre naturligt forekommende stoffer. De aktive stoffer i naturlægemidler kan dog også stamme fra mineraler eller dyrene. Naturlægemidler indeholder derfor for eksempel olie fra fisk, hvidløg, ingefær med andre. Hvidløg er for eksempel en meget brugt rod i naturlægemidler og går helt tilbage til cirka 3.000 år før Kristi fødsel. Her blev hvidløg også brugt som et middel til at kurere lettere sygdomme. Nemlig til at jage onde ånder væk. Alle husker nok filmen Krummerne, hvor Krummes ven, Tom, bruger hvidløg til at jage den onde ånd væk, der sidder i kælderens fyr.

Aloe Vera i naturlægemidler

Der forekommer et væld af naturlægemidler, som er anerkendt og veldokumenteret af Sundhedsstyrelsen. Faktisk skulle der eftersigende findes naturlægemidler til behandling af over fyrre forskellige symptomer. På Natur&Helse’s hjemmeside kan du finde et udvalg af dem, hvis du søger efter naturlægemidler i søgefeltet. Blandt andet kan du købe forskellige typer af naturlægemidler, der kommer med planten Aloe Vera, som den primære planteekstrakt. Her findes der blandt andet det naturlægemiddel, der kaldes Avivir, som er et kosttilskud, der kommer i drikke-form. Ekstrakten fra Aloe Vera, som er i Avivir, kan medvirke til at beskytte slimhinderne i mavetarmssystemet mod irritationer. Derfor, hvis man lider af dårlig, træg eller løs mave og af den årsag har hyppigere afføring kan Avivir være et godt naturlægemiddel til at stabilisere og normalisere fordøjelsessystemet. Derfor kan Avivir også være et godt naturlægemiddel at medbringe på længere rejser, hvor man ofte oplever problemer med mave og tarm – ofte grundet af, at man indtager eller kommer i berøring med andre bakterier end dem, som man er vant til hjemmefra. Avivir kommer som beskrevet som en drik. Den kan smage en anelse bittert eller syrligt på grund af syren fra Aloe Vera’en – men hvis ikke man bryder sig om smagen, kan man sagtens blande Avivir op med vand eller sin ynglings frugtjuice. Uanset om du blander naturlægemidlet Avivir op eller ej, har det den samme effekt. Det anbefales at tage Avivir mellem en til tre gange om dagen cirka et kvarter før måltidet. Dosering: en spiseske pr. gang.

Naturlægemidlet Tempel indeholder ekstrakt fra Gingko Biloba og kan muligvis afhjælpe koncentrationsbesvær

Er du en af dem, der bare synes at glemme tænk oftere og oftere eller har besvær med at koncentrere dig i længere tid af gangen. Det kan være på arbejdspladsen, på skolebænken over middagsbordet eller bare når du ser TV? Her kan det være en mulighed at afprøve det naturlægemiddel, der bliver kaldt Tempel. Tempel er et naturlægemiddel, der indeholder ekstrakt fra Gingko Biloba bladene og som siges at være godt for et dårligt kredsløb, som blandt andet går udover koncentrationen, hukommelsen, træthed, svimmelhed eller hovedpine hos specielt ældre mennesker.

Du kan prøve Tempel Naturlægemiddel hos Natur&Helse, hvis du lider af blandt andet træthed, koncentrationsbesvær eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *