home Helse & Sundhed, Psykiatri Lær at håndtere stress med hjælp fra Stress Psykolog

Lær at håndtere stress med hjælp fra Stress Psykolog

Har du stress? Stress har nu til dags rigtig mange betydninger, og mange bruger især ordet til at udtrykke deres frustration over at være presset i en enkelt, kortvarig situation. I dette indlæg mener vi stress, som i den alvorlige fysiske konsekvens, det kan have at være presset på arbejdspladsen eller der hjemme igennem en længere periode.

Ifølge mange stress psykologer har stress det ofte med at komme snigende, da man oftest vil vænne sig til det pressede arbejdstempo, samtidig med at man glemmer at lytte sig sin krop.

Hvorfor får man stress?

De fleste vil opleve stress flere gange i livet, men en kortvarig stress, hvilket vores krop er bygget til at håndterer. Det er først når vi har stress over længere tid, at det kommer til at have konsekvenser for vores helbred.

Årsagen til at vi få stress kan, ifølge stress psykologer, være mange ting. Det kan f.eks. være for høje forventninger til dig fra andre eller fra dig selv, et dårligt parforhold, en hård skilsmisse eller måske det er arbejdspladsen der ligger for mange opgaver på dit bord.

Stressen vil kunne påvirke dig, på en sådan måde, at du vil kunne få søvnbesvær, ændrede spisevaner, humørsvingninger, angst, nedsat selvværd og sexlyst samt tab af hukommelse og koncentration.

Bliv behandlet ved stress psykolog

På grund af de store konsekvenser, det kan have at gå med stress i længere tid, er det en rigtig god idé at overveje behandling ved en stress psykolog. Psykologen vil i første omgang højst sandsynligt bede dig om at gå ned i gear, og hvis ikke du allerede har gjort det, sygemelde dig fra arbejdet. Det er nemlig vigtigt, at du får ro og lærer at passe på dig selv i starten af behandlingen.

Hver behandling af en stress psykolog er forskellig, da den afhænger af, hvad der ligger til grund for din stress. Men du vil oftest få hjælp til at styr på og overblik over dine værdier. Samtidig vil du lære, hvordan du ændre den adfærd og de vaner, der har været med til at gøre dig stresset. Er du perfektionist vil stress psykolog hjælpe dig med at arbejde på de forventninger til dig selv.

En stress psykolog vil kortsagt kunne hjælpe dig hurtigere af med din stress, og hjælpe dig med at undgå det i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *