home Behandling, Hudpleje, Personlig Pleje Kend din hudtype og vælg den hudpleje, der passer til dig

Kend din hudtype og vælg den hudpleje, der passer til dig

Der findes et væld af forskellige hudtyper, for der er ingen mennesker, der er ens. Der findes for eksempel sarte, sensitive hudtyper og der findes mindre sarte hudtyper. De af os der har sarte hudtyper, har ofte en meget lys hudfarve, ofte fregner og rødligt hår. Og de af os der har mindre sart hud og derved blandt andet kan klare stærkere sollys på huden, har en mørkere hudfarve, mørkt hår og brune øjne. Men normalvis inddeler eksperter i hudpleje ofte hudtyper i seks forskellige kategorier fra normal, tør, moden, følsom over fedtet hud til blandet hud. Din hudtype er defineret af din alder, forskellige miljøfaktorer såsom spise, drikke, og eller motionsvaner men hudtyper afhænger også af dit arveanlæg. Det er altid godt at kende sin hudtype, når man skal vælge hudpleje til huden. Og man kan altid få lavet en analyse af sin hudtype hos en professionel hud-ekspert.  Idet man kender sin hudtype, har man nemlig nemmere ved at købe hudpleje, der passer helt rigtig til sin hud. Den rigtige hudpleje er med til at ruste huden til hverdagens forskellige anstrengelser og daglige trommerum. Vores hud udsættes nemlig hver evig eneste dag for ændrede vejrforhold, vind, kulde, solens hårde stråler, forurening og forskellige affaldsstoffer, som vi indtager gennem vores mad. Men også stress og manglende søvn kan have indvirkning på din hud.

God hudpleje består af tre trin

 Man mener, at god hudpleje er en proces, der er inddelt i tre forskellige steps eller trin. De tre trin består først af en rens, derefter af en tonic og til sidste en fugtgivende dag eller nat-creme. Det første trin, hvor du renser dit ansigt med en rensevand, gør at døde hudceller på din hud fjernes, så balancen i huden dermed genoprettes. Herefter dupper du ansigtet i tonic, som er med til at forebygge og reparere eventuelle og potentielle skader i huden. Sidst men absolut ikke mindst smøres der en dag – eller natcreme i ansigtet, som er hudpleje, der er med til at tilføre huden fugt og beskyttelse, så den bedre kan modstå dagligdagens forskellige strabadser for eksempel vind og vejr. Og det er meget vekslende hvilke specifikke produkter, du skal anvende som hudpleje alt afhængig af, hvilke type din hud er. Er du for eksempel i teenageårene er der mange, der har en lidt fedtet hud – specielt i t-området i ansigtet. Det vil sige mellem næse, pande og hagen. Her kan det være en god ide at vælge hudpleje, der indeholder Karolin, som har en udrensende og sammentrækkende effekt på din fedtet hud. Så er der dem af os, der døjer med tør hud. Tør hud har en tendens til at føles særlig stram og så kan der være ru områder i ansigtet, hvor man skaller fra. Til de mennesker der har tendens til tør hud, kan det være en god ide at vælge hudpleje med fugtgivende cremer og fugtgivende ansigtsmasker op til to til tre gange om ugen. Her er hudpleje, der indeholder alger at foretrække, da alger er med til at genopbygge fugtniveauet i huden. Til de af os, der har en normal hud, som faktisk de færreste af os der har, er det en god ide at vælge hudpleje med ingredienser, der virker blødgørende og anti-ældrende med antioxidanter. Hvis man er klassificeret til normal hudtype, er huden sværere at bring ud af balance og reagerer ikke på samme måde på omgivelserne og miljøet, som andre hudtyper gør. Alligevel kan det anbefales at benytte en god hudpleje serier, der indeholder både rens, tonic og creme.

På Natur&Helse kan du få alskens hudpleje til din hud

På Natur&Helses hjemmeside findes der et væld af forskellige produkter inden for hudpleje. Men det kan næsten virke som en uoverkommelig opgave at udpege den rigtige hudpleje blandt det store sortiment. Også netop derfor kan det være en ide at gå til en kosmetolog eller en hudspecialist inden for at få bestemt og analyseret din hudtype, så du ved, hvad du skal lede efter, når du ønsker at købe nye produkter inden for hudpleje.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *