home Børn Enlige kvinder kan blive gravide ved hjælp af insemination

Enlige kvinder kan blive gravide ved hjælp af insemination

I dagens Danmark, hvor mange kvinder først og fremmest lægger deres fokus på karrieren, er det blevet mere og mere almindeligt at lade den traditionelle drøm om børn, mand, villa, Volvo og vovse træde lidt i baggrunden. Det betyder dog også, at en del kvinder hører det biologiske ur tikke, når de sidst i 30’erne har fået styr på karrieren og ønsker sig børn men endnu ikke har fundet den rette mand.

Nu kan enlige kvinder dog blive mødre helt uden en mand – de kan nemlig i stedet vælge at lade sig inseminere med donorsperm. Det alternativ vælger mange enlige, og insemination er derfor blevet mere og mere almindeligt, og som resultat heraf er insemination nu også accepteret af de fleste.

Det har dog den konsekvens, at børn undfanget ved hjælp af insemination oftest opfostres af enlig mor og aldrig kommer til at kende faderens identitet. Mange af de mænd, der vælger at donere sperm til brug ved inseminationer, vælger nemlig at forblive anonyme, hvilket faktisk betyder at hverken den enlige kvinde selv eller dennes børn kender mandens identitet.

I den forstand er insemination af enlige et tydeligt skridt væk fra den traditionelle kernefamilie med en far, en mor og disses barn. For den moderne karrierekvinde, som gerne vil have et barn og desuden sagtens selv kan forsøge dette, er det dog et kærkomment tilbud. Muligheden for at lade sig inseminere som enlig kvinde betyder nemlig, at disse kvinder ikke længere behøver at vente med at få børn, indtil de har fundet den rette mand.

Førhen har enlige kun haft én mulighed for at blive forældre, og det har været adoption. Dette er selvfølgelig stadig muligt, men nu har enlige kvinder også muligheden for at lade sig inseminere og dermed blive mor til et barn, der også biologisk er deres. Denne mulighed er der mange, som finder tiltalende, hvorfor mange enlige kvinder i dag vælger at blive gravide ved hjælp af insemination.

Det har også givet liv til en ny form for kernefamilie bestående af en mor og hendes barn. Det er helt i tråd med vores moderne samfund, hvor kvinder generelt bliver mere og mere selvstændige på alle områder og altså nu også kan blive mødre uden nødvendigvis at have fundet en mand. Desuden er der vel heller ingen, der påstår, at man ikke kan fuldende glansbilledet med både villa, Volvo og vovse, blot fordi manden ikke længere er at finde i billedet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *