home Tøj Hyggesokker, uldsokker og raggsokker – Kært barn har mange navne

Hyggesokker, uldsokker og raggsokker – Kært barn har mange navne

Jeg synes at det er lidt fantastisk med nogle at de udtryk der dukker op fra tid til anden, som for eksempel forleden dag, da jeg stødte på udtrykket raggsokker. Say again? Ordbogen kan ikke engang finde ud af det.

Det kunne jeg naturligvis ikke bare ignorere, jeg var jo nød til at fine ud af hvad raggsokker rent faktisk er, så jeg begyndte at undersøge sagen nærmere. Det første hint jeg fandt var udtrykke hjemmesokker. Igen et udtryk som jeg ikke har hørt om før, men i det mindste var det da på dansk, så det var under alle omstændigheder fremskridt.

Jeg ledte længe efter en forklaring, og måtte til sidst konkludere at raggsokker og hjemmesokker i virkeligheden bare er ganske almindelige uldsokker. Så hvorfor er det nødvendigt at kalde dem ved disse mærkværdige navne?

Jeg har prøvet at overveje situationen, men det er ikke lykkedes mig at finde frem til et fornuftigt svar. Raggsokker er og bliver et udtryk uden en forklaring, i hvert fald så vidt jeg har kunne konkludere, men hvis du har nogen idéer, må du meget gerne skrive en kommentar og lade mig det vide.

One thought on “Hyggesokker, uldsokker og raggsokker – Kært barn har mange navne

  1. Jeg har det meget på samme måde. det er en verden af nye mærkelige, og ofte ganske unødvendige udtryk. Jeg kan heller ikke holde styr på det, men raggsokker har jeg alligevel aldrig hørt om før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *