home Sundhed & Helse Hvorfor skal du have en CO2 alarm?

Hvorfor skal du have en CO2 alarm?

I lokaler med mange mennesker, lige såvel som maskinrum, frysere og andre steder hvor der er mulighed for CO2 udslip, kan det være afgørende at skaffe sig en CO2 alarm. Læs med her og find ud af hvorfor.

Hvornår skal man bruge en CO2 alarm?

CO2 alarm i rum hvor der samles mange mennesker.
Hvis vi eksempelvis tager et klasselokale. Her er der en del elever samlet i et lokale. CO2 er som udgangspunkt en helt normal gas som bliver udskilt fra levende væsner, altså mennesker og dyr, gennem udånding. Hvis der er flere personer samlet et sted i et aflukket rum kan CO2 udslippet blive for højt. Specielt i lokaler, hvor der ikke er installeret ventilationer eller udluftningsmuligheder, kan CO2 udslippet medfører, at personerne i lokalet bliver dårlige. Koncentrationsevnen daler, man får hovedpine, svimmelhed og utilpashed. Det gælder selvfølgelig ikke kun klasselokaler men også andre rum hvor der samles mange folk, som eksempelvis mødelokaler, messer, konferencesale etc. Her kan man med fordel hænge en CO2 alarm op, som fortæller en, om CO2 niveauet er over normalen, og på den måde undgår man at folk bliver utilpasse.

CO2 alarm til industri
I restauranter, kantiner, bryghuse eller industrielle bygninger, kan der nemt danne meget CO2 i en høj koncentrationsgrad. CO2 dannes også de steder hvor der sker afbrænding af fossile brændstoffer eller af andet organisk (levende) materiale. Disse steder kan det derfor også være klogt at købe en CO2 alarm, så man sikre sig at de folk som omgås maskinerne etc. Ikke bliver syge.

 

Hvad er risikoen hvis der kommer for meget CO2 udslip?

Hvis du vælger ikke at have en CO2 alarm de førnævnte steder, kan det i ekstreme tilfælde være dødeligt. CO2 lugter nemlig ikke, så mennesker vil ikke kunne vide om der er et for højt C02 niveau. Det er kun en CO2 alarm som vil kunne opspore dette.

Hvad kan en C02 alarm gøre for dig?

Hvis du vælger at købe og opsætte en CO2 alarm får du nemt og hurtigt besked om, hvis C02 koncentrationen overstiger normalen. CO2 i almindelige mængder er ikke farligt og kan ikke skade helbredet for mennesker. CO2 alarmen advarer dig derfor i tide, og her skal du så sørge for at få luftet ud og gøre luften ren igen, så det bliver sikkert at befærde sig i lokalet igen.

 

Hvordan sænker man CO2’en i et lokale?

Svaret er udluftning. Man kan dels ved aktiv udluftningsadfærd ændre luftkvaliteten i lokalet med for meget CO2. Derudover kan man med fordel undersøge den mekaniske ventilation i bygningen og se om den er tilstrækkelig nok, og om den skal reguleres. Frisk luft er altså svaret, men igen kan du ikke vide, hvis ikke du har en CO2 alarm, hvor slemt udslippet står til. Det burde derfor være lovpligtigt at have en CO2 måler i alle lokaler med mange mennesker eller i industrielle bygninger, da det kan have fatale helbredsmæssige konsekvenser ved et højt CO2-niveau.

Køb din CO2 alarm hos Hammer Electronics

Hammer Electronic er et firma med stor erfaring inden for feltet. Siden 1977 har de beskæftiget sig med måleinstrumenter og registrerings-udstyr. På www.hammerelectronics.dk sælger de kvalitets-målere til en overkommelig pris. Hvis du gerne vil sørge for at dine medarbejder og/eller elever bliver forsikret helbredsmæssigt så skal du altså investere i en CO2 alarm. Derudover vil der også forekomme mere effektivt arbejde og mindre fravær hvis du kontrollerer indekliamet. Alt i alt er en CO2 alarm en win-win situation for begge parter og sparer en masse tid og bekymring. Du kan læse mere om C02 alarmer og andre måleinstrumenter, her!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *