home Bolig Hvorfor er det vigtigt med indbrudssikring i sommerferien?

Hvorfor er det vigtigt med indbrudssikring i sommerferien?

Sommerferien er i fuld gang, og mange er ude og rejse, specielt i juli måned. Dette ser mange indbrudstyve deres snit til at udnytte. Derfor er det vigtigt med en indbrudssikring.

Uge 27 til 29 er de mest udsatte uger for indbrud, og du bør derfor forberede dig på det værste, inden du tager til syden. I 2017 blev der anmeldt 600 indbrud om ugen, i sommerferien, og om året bliver der i alt begået 29.000 indbrud. Du kan derfor let blive en af mange, som får en ubuden gæst ind af vinduet. Statistikker viser nemlig at 20% af alle indbrud bliver begået gennem smadret ruder.

Hvad kan du gøre for at undgå indbrud?

Indbrudssikring kan være med til at give dig tryghed, når du forlader hjemmet, så du kan nyde ferien uden bekymring.

Ud over en indbrudssikring kan du følge nedenstående guide til hvordan du kan få tyvene til at springe din adresse over.

Som udgangspunkt er det vigtigt at se på din bolig gennem et tyvs øjne. Inden du rejser skal du stille dig selv følgende spørgsmål:

Ville du som tyv gå ind i et hus med indbrudssikring?

Ser huset ubeboet ud?

Kunne der være nogle steder på huset, hvor der var nemt at komme ind?

Kan hoveddøren nemt flås op?

På den måde kan du hurtigt finde frem til din bolig ”svage sider”, om man så må sige. På den måde har du mulighed for at forbedre sikkerheden, inden du rejser.

 

Indbruds checkliste

Her er en liste over hvad du også bør gøre og hvad du ikke bør gøre, inden du rejser.

 1. Reklamer med ferie på de sociale medier

De sociale medier har gjort det nemmere for tyvene at finde frem til, hvilke huse som er tomme i ferie-perioderne. Hvis du ikke har en indbrudssikring og du reklamere på Facebook med at du tager til syden, kan tyvene nemt finde frem til hvor du bor. Lad derfor være med at ligge billeder op af din ferie, eller andre indikatorer, som kan afsløre din placering. Vent med at gør dette til du er hjemme igen.

 

 1. Tændt og slukket lys
  Du kan med fordel købe et automatisk tænd og sluk-ur til dine lamper. Tv’et kan også tændes og slukkes eller radioen for den sags skyld.
 2. Fjern blomster
  Hvis du har afskårne blomster stående, kan tyvene let se hvornår du sidst har været hjemme. De afskårne blomster visner, og herved kan tyvene se, at der ikke har været nogle hjemme i noget tid. Smid derfor blomsterne ud. 
 3. Træk gardinerne op
  Tyvene er godt klar over at folk tager deres forholdsregler ift. Indbrud når de er udenlands. Hvis du tror, at det hjælper at tyvene ikke kan se ind, ved at trække garnierne ned, så tager du fejl. Tværtimod ser huset blot endnu mere tomt ud, og du bør derfor lade dine garnier være slået op, så det ligner du er hjemme.
 4. Luk dørene
  Selvom du skal lade tyvene kunne kigge ind, så kan du til gengæld lukke dørene fra stue til stue. Jo mindre indbrudstyvene kan se desto bedre. Hvis du har to sammenhængende rum med en dør i mellem, bør du lukke denne. 
 5. Lås dørene
  hvis du har indbrudssikring, så kan det være smart at låse så mange døre som muligt. Dette vil sænke tyvene, og herved vil de ikke kunne nå at stjæle så meget, fordi de skal bryde dørene op først. 
 6. Dit husnummer skal være tydeligt
  Hvis du har indbrudssikring og tyven er inde, så bør du lade dit husnummer stå tydeligt fremme så alarmcentralen hurtigt kan finde adressen og fange tyven. 
 7. Sæt spot ved yderdørene
  Hvis du har spotlys ved de yderste døre, gør det det svært for tyvene at operere i fred. Tyvene er sårbare i lys, og derfor er det bedst med store spot ved dørene.
 8. Nabo-hjælp
  Du kan med fordel få hjælp af dine naboer til at holde øje med din bolig. Hvis de ser noget suspekt og de er klare over, at du er udenbys, kan de nemt lige gå over og markere deres tilstedeværelse og derved skræmme tyvene væk.
 9. Få naboen til at ligge skrald i din skraldespand
  Hvis din nabo ligger sit skrald i din container vil det også se ud som om du er hjemme, og er derfor også en god metode til at få dit hus til at se beboet ud.
 10. Tøm postkassen
  Få din naboen til at tømme din postkasse. Dette er også et trick tyvene kan bruge til at finde ud af om du er hjemme eller ej. Hvis din postkasse er fyldt til renden med post, er det ofte en indikator på at du ikke er hjemme, og dette tjekker tyvene også i sammenhæng med et indbrud.
 11. Slå græsset
  Få en til at komme og slå græsset, alt efter hvor længe du er væk. På den måde vil det ligne at der er nogle hjemme.
 12. Tøj på tøjstativet.
  Få naboen til at hænge sit tøj på dit tørrestativ fremfor deres eget. Dette er et af de smarteste tricks. Hvis der, en gang imellem, bliver hængt vasketøj ud, ligner det at der er aktiviteter i hjemmet.

Der er altså en del du gøre for at få dit hus til at se beboet ud. Den bedste metode er dog at skaffe dig en indbrudssikring, før du rejser. Dette er den mest effektive måde at skræmme tyvene væk på.

Hvordan får man en indbrudssikring?

Du kan få et gratis og uforpligtende sikkerhedstjek hos KeyPartner. De finder den bedste løsning for dig, så du kan holde indbrudstyvene ude. Med en indbrudssikring kan du trygt stole på, at dit hjem bliver overladt i sikre og professionelle hænder. Der findes både mekanisk og elektroniske tyveri- og indbrudssikringer. Det indbefatter både låse, vindueslåse, gitre, alarmer og videoovervågning. Hos KeyPartner anbefaler de altid at have to låse per dør, også selvom du allerede i forvejen mener dine døre er sikre. For at minimere chancerne for indbrud bør du altså kontakte Keypartner. Du kan læse mere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *