home Børn Hvem skal betale børnebidrag ved skilsmisse?

Hvem skal betale børnebidrag ved skilsmisse?

Min mand og jeg er blevet enige om, at vi skal skilles. Vi har haft nogle gode år sammen, men vores kærlighed til hinanden er i løbet af årene blevet til et venskab, og vi ønsker nu begge at komme videre med vores liv, så det har været en fælles beslutning, som jeg er helt ok med. Vi har besluttet, at vi skal have fælles forældremyndighed over vores fælles datter, men jeg kan i den forbindelse ikke helt finde ud af, hvem af os der i så fald skal betale børnebidrag til den anden?

Det vi har aftalt er, at der skal være en lige fordeling, og derfor skal vores datter være en uge af gangen hos hver af os. Vi deler derfor tiden 50/50, og da der altså ikke er nogen af os, der kommer til at have flere udgifter end den anden til datteren, er der så overhovedet nogen af os, der skal betale/modtage børnebidrag?

Vores datter er formentlig den eneste grund til, at vi først har valgt at gennemføre vores skilsmisse nu, da vi faktisk har snakket om at blive skilt flere gange, men nu er hun blevet så stor, at hun ikke bliver påvirket så meget, som hun nok ellers ville blive af vores skilsmisse. Vi har allerede fortalt hende, at vi skal skilles, og hun tog det rigtigt pænt, og jeg tror, at det er utroligt vigtigt for hende, at vi stadig er gode venner og sagtens kan tale sammen. Det gør trods alt det hele nemmere, at vi ikke skal til at skændes om børnebidrag, hvem der skal have hende hvornår osv., men jeg er som sagt lidt på bar bund mht. børnebidrag, så jeg vil meget gerne høre fra jer, hvis I ved noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *