home Låsesmed Hvad kan en låsesmed egentlig hjælpe med? Få svaret her!

Hvad kan en låsesmed egentlig hjælpe med? Få svaret her!

Hvis du er i tvivl om, hvad en låsesmed kan hjælpe dig med, så har vi svaret i dette indlæg.

En låsesmed, kan bruges til en del funktioner, som vi først og fremmest vil opremse her:

  1. Rådgive og vejlede private såvel erhverv, omkring hvilke slags låse, som vil gavne den givne situation.
  2. Installere alle slags låse om end det er en som låsesmeden selv har skaffet eller det er en kunden har købt.
  3. Reparere og/eller udskifte alle type låse, hvis de er i stykker, defekte, eller har sat sig fast/ gået i baglås.
  4. Lave nøgler
  5. Den mest brugte og akutte ydelse er hvis folk har låst sige ude. Denne situation kan låsesmede også løse. Om end det er pengeskabe, biler, husdøre etc.

Der er altså mange scenarier, hvor låsesmede kan hjælpe til, men hvordan sikre du at du får den mest kompetente låsesmed, når du ringer efter hjælp?

Uddannelse og certificering

Når du skal vælge din låsesmed er det vigtigt at de ved hvad de laver og har den rette uddannelse. Hvis din låsesmed ikke er veluddannet og kompetent vil du opleve at de ikke kan løse dit problem eller gøre problemet værre end hvad det var til at starte med. Sørg derfor altid for at læse op på, hvilken og hvor meget erfaring din låsesmed har, før du kontakter dem.

En låsesmed skal helst have gennemgået en praktisk træning for at opnå relevant erfaring, som det kræver, når man skal ude og hjælpe kunderne. Herunder kommer låsesmed-studerende igennem et forløb, hvor de blandt andet bliver undervist i låse-identifikation, låseinstallation, bolig-låse, køretøjslåse, kommercielle låse og så videre. De fleste låsesmede, når de har afslutte skoleforløbet, kommer i lære hos en erfaren låsesmed.

 

Hvordan operer en låsesmed, hvis man har smækket sig ude?

Låsesmede vil som udgangspunkt altid bestræbe sig efter at få åbnet døren, uden at bore i låsen. Dette gør de enten ved at bruge en låsepistol, eller en ”slynge” gennem brevsprækken. Dette er de to billigste og hurtigste løsninger, for at få døren åbnet på, da det ikke kræver at man erstatter elementer efter døren er lukket op. Når døren er blevet lukket op med låsepistol eller slynge vil man kunne bruge døren normalt igen med samme nøgle.

Hvilke låse er nemmest at få op?

Alt efter problemet er der visse type låse, som er nemmere at få låst op, fremfor andre. Hvis nøglen til døren har et rundt hoved, er det en 5-stiftet lås. En 5-stiftet lås kan åbnes med en låsepistol og tager som regel kun et øjeblik. Hvis nøglen til låsen derimod hører til en 6-stiftet lås, kan det være en lidt sværere opgave for låsesmeden. En lås af sådan kaliber har som regel en nøgle, med et nøglehoved, der ligner en trapez. Det kan her ikke garanteres at døren kan åbnes med en låsepistol. Hvis ikke låsepistolen kan løse problemet kan låsesmeden bruge slyngen. Slyngen tages igennem brevsprækken og op til låsen, hvor låsesmeden hér vil prøve at få låst døren op. Hvis ikke døren har en brevsprække og låsepistols-forsøget ikke virker, vil låsesmeden være nødsaget til at bore låse-cylinderen ud. Herefter vil låsesmeden indsætte en nye låsecylinder. Det vil dog koste ekstra, da der skal anvendes nye materialer, og vil af samme årsag tage længere tid.

Er det sikkert at have en brevsprække?

Selvom en brevsprække kan medføre langt mindre omkostninger, når man har besøg af låsesmeden, anbefales det dog at man får blændet sin brevsprække, såfremt man har en postkasse. En brevsprække vil altid fremme risikoen for indbrud i og med der er hul i døren. Med en slynge kan man nemt få døren op, og gør det derfor fristende for tyve at bryde ind i hus eller lejlighed.

Hvor finder du en kompetent låsesmed?

Nu har du læst og lært lidt om hvad en låsesmed egentlig har af erfaring og kompetencer når de skal hjælpe dig. Som der blev skrevet tidligere er det vigtigt med en kompetent låsesmed så problemet ikke bliver værre end hvad det var til at starte med. Vi er godt klare over, at når man står og har smækket sig ude, ikke tænker som det første at gå ind og læse om låsesmedens erfaring på markedet. Af samme årsag har vi sparet dig tiden og fundet den bedste smed på markedet, nemlig Keypartner.

Keypartner tilbyder følgende:

  1. Hurtig udrykning.
  2. Faglærte og professionelle montører.
  3. Billige og faste priser.
  4. Døgnvagt.
  5. Betaling med mobilepay og kontanter.

Keypartner operer i Københavns-området og omegn. De tilbyder låsesmede som hurtigt rykker ud og kan være hos dig inden for en halv time. Derudover er alle låsesmede veluddannet og har flere års erfaring med alverdens låsesmed-opgaver. Vagtelefonen åbner kl. 16.00-08.00 hvor den almindelige åbningstid er fra 08.00-16.00. Læs mere om låsesmeden her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *