home Helse & Sundhed Har du tjekket dig selv med en stress test?

Har du tjekket dig selv med en stress test?

Med større og større krav til den enkelte medarbejders kvalifikationer og evne til at påtage sig en stor mængde af opgaver, er stress nærmest blevet en folkesygdom i Danmark. Stress opstår nemlig typisk når man står over for udfordringer i arbejds- og privatlivet, der er større, end hvad man er i stand til at håndtere. På grund af den store efterspørgsel på hjælp og behandling i forbindelse med stress, findes der nu flere stress tests på internettet, der hjælper til med at afklare, om man lider af stress og i hvilken grad.

En stress test kan blandt andet hjælpe dig med at afklare, om du lider af kortvarig – eller langvarig stress. Med andre ord, om du lider af et mildt eller alvorligt tilfælde af stress.

Stress test dig selv for kortvarig stress

Kortvarig stress rammer de fleste mennesker én til flere gange i livet, da det oftest opstår ved situationer såsom eksaminer eller konflikter, samt deadlines på arbejdspladsen. Denne form for stress medfører en række fysiske og psykiske symptomer samt adfærdsmæssige reaktioner, det gør dig i stand til at performe på et højere niveau end før. Har du kortvarig stress, er det vigtigt, at du efterfølgende sørger for, at din krop får ro, så den kan komme tilbage i balance og få genopbygget sine ressourcer. Sker det ikke, kan tilstanden udvikle sig til langvarig stress.

Stress test dig selv for langvarig stress

Langvarig stress er en alvorlig tilstand, der øger risikoen for udvikling af sygdomme. Der er især risiko for hjertekarsygdomme, depression, forværring af kroniske sygdomme samt ulykker. Fortæller en stress test dig, at du lider af denne form for stress, er det vigtigt at du går i behandling, så du så hurtigt som muligt kan komme tilbage til en normal hverdag. En behandling vil samtidig give dig værktøjer til stresshåndtering fremover.

Hvis du er et tvivl om, om du har stress, er det derfor en god idé at du starter ud med en stress test. Det kan nemlig ofte selv være svært at vurdere om de fysiologiske tegn eller dalende humør skyldes stress eller noget helt tredje, du kan tage en stress test her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *