home Forsikring Godt at vide om boligforsikringer

Godt at vide om boligforsikringer

Og når vi siger boligforsikringer, hvad mener vi så egentlig? Ved du selv, hvilke boligforsikringer du skal tegne, og hvilke du overhovedet kan tegne? Her tager vi udgangspunkt i de mest ‘normale’, som de fleste boligkøbere skal forholde sig til, når de enten står til at skulle flytte i en bolig, eller allerede er. Der er tale om ejerskifteforsikringen, husforsikringen og indboforsikringen. De to første skal være tegnet, inden du overtager boligen, hvorimod en indboforsikring kan tegnes på alle tidspunkter. Men hvad er det, der kendetegner de respektive boligforsikringer, og skal du have dem alle? Vi hjælper lidt på vej med gode tips.

Ejerskifteforsikringen: skader før indflytning

Både ejerskifteforsikringen og husforsikringen er relevante, hvis du står og skal investere i en bolig. Det er altså ikke relevant, hvis du for eksempel bor til leje. En indbo derimod vil være relevant i alle tilfælde. Ejerskifteforsikringen er et produkt, der beskytter dig mod uforudsete skader, fejl og mangler i boligen. Disse skal være opstået før, du flytter ind. Opstår de først efter, er det husforsikringen, der dækker. Når du skal finde et selskab, der udbyder forsikringen, skal du måske lede lidt – og det er ikke sikkert, at dit nuværende forsikringsselskab kan hjælpe dig. Det skyldes, at der ikke er så mange selskaber, der udbyder ejerskifteforsikringen. En af dem, der gør, er Dansk Boligforsikring. Dansk Boligforsikring har den største markedsandel i Danmark, når det kommer til ejerskifteforsikringer. De har også været i branchen i mange år, hvorfor de kan tilbyde specialiseret og indgående rådgivning.

Husforsikringen: skader efter indflytning

Husforsikringen dækker som nævnt det, der opstår af skader, efter indflytning i boligen. Det er ikke lovpligtigt at tegne den, men hvis du optager lån i forbindelse med boligkøbet, vil de fleste banker og realinstitutter kræve, at du tegner den. De fleste vælger da også at tegne forsikringen lige meget hvad.

De fleste forsikringsselskaber – som ikke er niche – vil tilbyde husforsikringen. Med niche menes et forsikringsselskab, som kun tilbyder produkter inden for et begrænset område. Dansk Boligforsikring er et eksempel på et nicheselskab, da der netop kun udbydes ejerskifteforsikringer og sælgeransvarsforsikringer.

Indboforsikring: alt det, der er inde i boligen

Hvor hus- og ejerskifteforsikringen dækker selve skellettet på huset, dækker indboforsikringen alt det inde i huset. Det vil sige alle dine ejendele. Det kan være i tilfælde af brand, vandskader eller indbrud, at forsikringen dækker. Når du tegner den, vil det som regel være muligt at skræddersy efter dit behov. Det er for eksempel ikke standarddækning i alle indboforsikringer, at cykeltyveri er inkluderet. Men i de store byer, hvor næsten alle har prøvet at fået en cykel stjålet, kan det være en god tilføjelse at supplere med i dækningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *