home Medicinal, Sundhed & Helse Gastroskopi er den mest skånsomme kikkertundersøgelse

Gastroskopi er den mest skånsomme kikkertundersøgelse

Det er aldrig sjovt at være syg, det kan de fleste nok blive enige om. Dog er vi herhjemme så heldige, at vi oftest er syge med mindre skadelige sygdomme, og derfor ikke behøver at være nervøs for de helt store virusser. Dog kan der i visse tilfælde være brug for visse indgreb for at fastsætte en diagnose. Her er vi heldigvis så langt fremme, at vi kan lave en kikkertundersøgelse. Det er derfor ikke nødvendigt at åbne helt op, for at se hvordan det står til inde i vores kroppe. Lægebranchen er konstant i udvikling, og det gælder også, når man kigger på, hvordan en kikkertundersøgelse bliver udført. Noget af det nye som er sket ved udførelsen af en kikkertundersøgelse, er at man kan udføre den med tilknyttede værktøjer, således at man, under den igangværende kikkertundersøgelse, kan lave mindre indgreb, hvis der for eksempel er noget, som der skal fjernes. Under en kikkertundersøgelse er det også blevet muligt, selv at kunne følge med i hvad der sker, på den måde behøver man ikke være urolig, over hvad der nu bliver lavet.
En af de forskellige former for kikkertundersøgelser der findes, er en gastroskopi, mere bestemt en nasal gastroskopi. Generelt er en gastroskopi en betegnelse for en kikkertundersøgelse, som der fokuserer på mavesæk, spiserør og tolvfingertarmen. Måden hvorpå denne gastroskopi kikkertundersøgelse bliver udført, er ved at indføre et nasalgastroskop gennem et næsebor. Gastroskopi er en af de nyere tiltag, og det skal blandt andet påvise årsager til synkebesvær, mavesmerter og halsbrand. Desuden er en gastroskopi en af de nyeste tiltag og den omtales ofte som den mest skånsomme metode. Endnu en grund til at man ikke skal være urolig ved en gastroskopi, selvom at det godt kan lyde voldsomt med et kamera op i næsen. Dog bliver der bedøvet med en gel, så indførelsen ikke er ligeså ubehagelig, og under selve indgrebet kan man tale og trække vejret helt normalt. En gastroskopi varer normalt også kun fem minutter, så man skal ikke være ”udsat” så længe.
Inden undersøgelsen er det vigtigt, at man er fastende seks timer inden indgrebet, dog må man godt drikke lidt op til fire timer før. Efter undersøgelsen skal man også være opmærksom på, at halsen kan være lettere bedøvet og derfor er der mulighed for at få mad og drikke i ”den gale hals”, efter 20 minutter må man dog drikke og spise igen, det anbefales at man starter med et glas vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *