home Behandling, Helse & Sundhed, Hudpleje, Skønhed, Sundhed & Helse Få laserbehandling af åreknuder hos Kirurgen.dk i dag

Få laserbehandling af åreknuder hos Kirurgen.dk i dag

Det er ikke sjovt at få åreknuder, og mange vil helst slippe af med dem igen hurtigst muligt. Laserbehandling af åreknuder har heldigvis gjort det muligt. Åreknuder opstår, når veneklapperne i årerne holder op med at virke. Åreknuder ses som udvidede blå årer på benene. Måden hvorpå åreknuder opstår, er der delte teorier om, og ikke alle årsagerne er kendte. Der er tale om primære og sekundære åreknuder. De primære åreknuder er typisk arvelige, og de rammer et sted mellem 15 og 30 procent af alle voksne mennesker. De sekundære åreknuder opstår som regel efter sygdom, graviditet eller noget andet, som har forårsaget en form for blodprop i benet. En laserbehandling af åreknuder fungerer både på de primære og på de sekundære åreknuder. Overordnet set er åreknuder dog ikke farlige, men af kosmetiske årsager er der mange, som ønsker dem fjernet, selvom de ikke påvirker dem i deres daglige aktivitet. Symptomerne for åreknuder er lette smerter omkring områderne med opsvulmede vener, kramper/uro i benene, trætte lægmuskler eller svien. Dog kan åreknuder medføre andre alvorlige symptomer, og får man åreknuder, eller oplever symptomer så som hævelse eller pigmentforandring i huden omkring knuderne, anbefales det, man søger læge for at få det tjekket. Eksempler på disse alvorlige symptomer kan også være eksem, kløende hud eller blødning fra vener. Ved laserbehandling af åreknuder kan man dog komme de blå vener til livs.

Laserbehandling af åreknuder er fremtiden

Laserbehandling af åreknuder er en relativt ny metode, som stadig bliver videreudviklet. Hos Kirurgen.dk anvender de for eksempel tredje generations laserbehandling af åreknuder. Inden laserbehandlingen af åreknuder foretages en ultralydsscanning for at lokalisere og bestemme antal af åreknuder. Under selve behandlingen anvendes lokalbedøvelse, da man skal foretage sig et mindre snit på fem millimeter. Her bliver en laserfiber så indført i den defekte vene, og mens laseren kører. bliver laserfiberen trukket langsomt ud. Laservarmen får så venen til at lukke sig sammen permanent. Såret kan efterfølgende lukkes helt basalt med et plaster, og man burde være i stand til at arbejde allerede dagen efter. Dog skal der anvendes støttestrømpe eller bandage i dagtimerne op til to uger efter. Sport og cykling frarådes de første par dage efter en laserbehandling af åreknuder. Efter laserbehandling af åreknuder skal der også tages smertestillende i tre dage, selvom man ikke har smerter. Det skyldes at det smertestillende medicin, får hævelsen til at falde. Sårene tjekkes så otte til ti dage efter operationen, for at sikre patienten heler korrekt. Laserbehandling af åreknuder er en anerkendt metode, og det skyldes de få komplikationer der kan være ved operationen. Dog kan det ske at såret bløder for meget eller misfarvning af benet omkring såret. Oplever man symptomerne feber eller tiltagende smerter, skal man kontakte sin kirurg. En kontrolskanning vil finde sted cirka to måneder efter operationen, for at forsikre at alt er gået, som det skulle. Har man spørgsmål mapharmacie24, eller er der noget man er usikker på i forhold til symptomer efter en laserbehandling af åreknuder, får man udleveret et akutnummer, så man altid kan få den hjælp, man behøver.
Er man derfor træt af sine åreknuder eller oplever man symptomer, der kan sættes i forbindelse med mere seriøse problemer, kan man kontakte Kirurgen.dk og bestille tid til en undersøgelse. Her vil de så vurdere hvorvidt, at det er nødvendigt med laserbehandling af åreknuder, eller om det er i et omfang, som kan hjælpes ved brug af støttestrømper. Støttestrømperne fås i tre forskellige typer, klasse et og to er de typiske, mens klasse tre kun bruges i svære tilfælde. Det er dog altid muligt, at få sine åreknuder fjernet, også selvom det kun er af kosmetiske årsager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *