home Advokat Få hjælp af en advokat i Århus når du skal skilles

Få hjælp af en advokat i Århus når du skal skilles

Der kan være mange årsager til, hvorfor man har brug for at hyre en advokat. Den mest hyppige type for advokat, i dagens Danmark, er en familieadvokat. En familieadvokat kan primært bruges til følgende:

 1. Skilsmisse
 2. Bodelinger
 3. Testamenter
 4. Ægtepagter
 5. Dødsbobehandling
 6. Private generationsskifter

 

Hvornår bliver en familieadvokat brugt?

En familieadvokat bliver primært brugt, når der forekommer store ændringer i livet, som eksempelvis, skilsmisse, dødsfald eller ægteskab. Selvom man ikke kan forudsige et dødsfald, er det i de fleste tilfælde fordelagtigt at kontakte en familieadvokat, inden den store ændring fremgår.

 

Familie-advokat i Århus

De cases familieadvokater oftest behandler, er skilsmissesager. Skilsmisseraten er dog faldet siden 2014, hvor 19.287 blev skilt. I 2017 blev 15.169 skilt. Hos advokater i Århus har de også set mange af sådanne sager og har derfor stor erfaring med disse. Det er vigtigt specielt i skilsmissesager, som af og til kan gå hen og blive ressourcekrævende og intense, at have sin advokat tæt på. Derfor kan det anbefales at have en advokat i lokalområdet og i dette tilfælde Århus. Men hvorfor skal du bruge en advokat til skilsmissen? Vi har i dette indlæg opstillet 5 årsager til hvorfor du skal bruge en advokat ved skilsmisse, samt hvorfor det er vigtigt at have sin advokat tæt, og i lokalområdet.

 1. Ejendelene skal deles
  Det kan være en meget emotionelt og psykisk hårdt at blive skilt. Derfor kan det for nogle være rart at have en professionel til at håndtere situationen. Først og fremmest skal fællesejendelene opdeles. Dette hedder juridisk set fælleseje. Det vil også sige at alt fælles skal lige fordeles mellem de to parter ved skilsmisse. Dette gælder om end ægteskabet har varet 2 måneder lige såvel 35 år. Ved bodeling aftaler man oftest en anden fordeling en halv-halv. Det er altid en god idé ved deling af fælleseje at have en advokat inde over så de nødvendige dokumenter bliver oprettet og underskrevet, så begge parter bliver tilfredse.

 

 1. Individuel gæld skal ikke deles
  Gælden skal ikke deles i det format, at hvis den ene part har underskrevet et lån i eget navn, så vil halvdelen ikke gå over til anden parten. Derimod vil gælden bliver trukket fra det endelige beløb som skal opdeles.

  Eks: Den ene part har et lån på 25.000 kr. Derudover har begge parter en fælles bil som er 100.000 kr. værd. Den ene part med lånet, kunne godt tænke sig at beholde bilen. Dvs. denne part skal give 50.000 kr. til den anden part. Dog vil modparten uden lånet blive modregnet halvdelen af lånet, altså 12.500 kr., og her ville dette beløb blive trukket fra de 50.000 kr. som kom fra bilen. Det vil altså sige at modparten uden lån og bil får 37.500 kr. i stedet for de 50.000 kr.

  Det kan virke særdeles overskueligt med gæld som skal fratrækkes, og derfor kan det betale sig at få en advokat fra Århus til at kigge på nærmere på sagen.

 

 1. Fællesgæld skal deles
  Gæld, som er oprettet sammen, hvor begge parter står på kontrakten, skal deles lige over. Man kan, som udgangspunkt, gøre sådan så den ene overtager fællesgælden, men det er op til kreditorerne om dette kan lade sig gøre.
 2. Børnene

Hvis der er børn involveret, er de om noget det vigtigste i skilsmissen. Det første spørgsmål de fleste stiller sig selv er, hvad som der skal ske med børnene og hvem de skal bo hos.
Advokaten kan hjælpe med at rådgive og vejlede således at man i fællesskab beslutter om der skal være; ene forældremyndighed, fælles forældremyndighed, hvem som skal være bopælsforælder, og hvem som skal være samværsforælder.

 

 1. Lokal advokat i Århus
  Det kan være altafgørende at have en advokat i nærheden, og i dette tilfælde i Århus. Der kan opstå situationer som gør at man hurtigt skal i kontakt med sin advokat, eller hvis man skal afholde et hastemøde. Derforuden er det også, som tidligere nævnt, et energiopslugende projekt at blive skilt. Derfor kan små ting, som afstanden og transporttiden, gøre processen mere overskuelig. At have en advokat i Århus er altså det mest fordelagtige for begge parter og kan derfor stærkt anbefales.

 

Ret & Råd – Advokat i Århus

Hvis du ikke ved hvem du skal henvende dig til i Århus for advokathjælp, så har vi sparet dig tiden. Hos Ret & Råd finder du kompetente advokater med flere års erfaring inde for familiesager. Her får du kompetent rådgivning, uanset problemstillinger, eller hvor du er placeret. Her kan du også få erhvervsrådgivning såvel privatrådgivning. Ret & råd – Advokat i Århus, bestræber sig efter at tale et sprog som alle forstår. Specielt når der er tale om en familieadvokat, hvor meget personlige sager bliver behandlet, er det vigtigt at alle skulle kunne være med og forstå processen, og de beslutninger som skal tages.

 

Hos Ret & Råd – Advokat i Århus, kan du også ringe og få et uforpligtende møde eller en snak, så man sammen med sin advokat, kan finde frem til den rette måde at gribe sagen an på. Ingen spørgsmål er dumme hos Ret & Råd. Læs mere om her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *