home Belysning En pendel lampe er en del af det almene hjem

En pendel lampe er en del af det almene hjem

En pendel lampe er en lampe, der hænger ned fra loftet i en ledning, og evt. en aflastningsvejer hvis ikke ledningen er forstærket. En pendel lampe kan efterhånden findes i størstedelen af alle danske hjem, og den er for mange en af de basale ting i det almene hjem. En pendel lampe kan fås i mange designs, og der findes rigtigt mange designer pendel lamper nu til dags. En sådan type lampe kan bidrage med rigtig meget til hjemmet, både effektivitetsmæssigt men også rent æstetisk. En pendel lampe kan placeres forskellige steder i hjemmet, men virker specielt godt, hvis man hænger dem over eksempelvis spisebordet. Med den rette højde og rigtige belysning kan lampen bidrage til at skabe en rigtig god stemning i hjemmet. Ydermere kan den også hænges over sofa bordet, for at give samme effekt. Det er ekstremt vigtigt, at mand ophænger en pendel lampe i den rette højde, således at den ikke blokerer for udsyn til blandt andet fjernsynet, hvis den hænges over sofabordet. Dette er også gældende over spisebordet, således at den ikke blokerer for udsyn til personer på den anden side af bordet. Der findes dog adskillelige pendel lamper, der har en mekanik, der tillader, at man kan justere på højden af lampen til enhver tid. Dette er en smart funktion, da man ellers skal været helt sikker på højden på pendel lamper, der ikke har denne funktion når de monteres. Når man monterer og ophænger en sådan type lampe, skal ledningen jo klippes til, og derfor er det som sagt vigtigt, at den hænger i den rette højde, for man kan kun gøre ledningen kortere. Hvis man er så uheldigt at have klippet for meget af ledningen, kan man desværre ikke ændre på det, så skal man i stedet for ud og investere i et ny kabel til lampen.

Dansk design pendel lampe

Der findes mange forskellige typer af pendel lamper. Dette betyder også, at prisklasserne på en sådan type lampe kan variere rigtigt meget. Går man op i, eksempelvis dansk design, kan man finde rigtigt mange flotte lamper, lamper der udstråler kvalitet, stilrenhed og er en fryd for øjet. Der findes blandt andet pendel lamper af mærket, Poul Henningsen. Disse lamper er også kendt som PH lamper, og har været en del af dansk design i mange år. En af de mest kendte pendel lamper som Poul Henningsen har produceret, er den klassiske ”kogle”, der findes i flere forskellige farver, blandt andet kobber, stål og hvid. Poul Henningsen der designede disse lampe, var en dansk arkitekt, der blev født tilbage i 1894 og døde tilbage i 1967, hvilket betyder, at de flotte klassiske lamper han designet faktisk er ret gamle. Disse lamper ligger i prislejet 40-60.000 danske kroner, hvilket skyldes at disse lamper er produceret af de fineste materialer.

Lampegiganten har en pendel lampe til dig

Det skal dog siges, at det er muligt, at finde mange andre rigtigt flotte pendel lamper, der ikke nødvendigvis ligger i nærheden af dette prisleje. Der findes en lampeudbyder der hedder Lampegiganten, og de har Europas største udvalg af lamper. Lampegiganten har en webshop, og her kan man finde over 3500 forskellige pendel lamper, så der er med stor sandsynlighed mulighed for at finde en pendel lampe, der passer dine behov rent lydmæssigt men også designmæssigt, således at den passer til dit hjem. Hvis går op i, om lamperne skal være energivenlige, tilbyder virksomheden også lamper, der lyser med LED lys, hvilket består af bittesmå dioder, der efter sigende skulle bruge meget mindre energi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *