home Dyr, Dyrepleje Din hund har bedst af kornfrit hundefoder

Din hund har bedst af kornfrit hundefoder

Har du fået hund for nyligt? Så har du måske allerede tænkt over, hvilket hundefoder, din hund skal have fremover. Hvis du endnu ikke har tænkt den tanke, er det en god idé at begynde på det. Hvad din hund indtager, har nemlig stor betydning for dens trivsel og sundhed.

Mange er begyndt at fravælge korn i deres hunds kost, og det er der en rigtig god grund til. Hunde er nemlig rovdyr, og deres tænder og fordøjelsessystem er skabt derefter. Det betyder at hunden har svært ved at fordøje plantebaseret mad samt korn. At hunden har svært ved at fordøje kornet kommer til udtryk på flere uheldige måder, herunder:

  • Allergi i form af kløe, røde ører eller dårlig pels
  • Ustabilt blodsukker og – temperament – ligesom ved os mennesker, får en stor mængde kulhydrat hundens energi til at stige voldsomt, for derefter hurtigt at crashe igen
  • Vægtøgning – ligesom os mennesker, vil hunden fordøje kulhydrater før den forbrænder fedtet. Hvis den får meget kulhydrat, vil den altså have nemmere ved at ophobe fedtdepoterne, hvilket kan resulterer i overvægt.
  • Foder uden korn, giver mindre afføring. Foder du hunden med kornfrit hundefoder, skal den nemlig have mindre portioner.

Hundefoderet skal være af høj kvalitet

Før du vælger, hvilket kornfri hundefoder, din hund skal have, skal du sørger for, at resten af ingredienser også er i orden. Det er ikke nok, at hundefoderet er kornfrit. Her skal du være på udkig efter om foderet indeholder en stor mængde af kød. Gerne mellem 60-80%, jo større procent des bedre er det. Resten af hundefoderet skal gerne indeholde frugter, bær og urter, der indeholder vitaminer og antioxidanter, som hunden i naturen, på automatisk vis, vil have optaget igennem dens byttes kost.

Der findes heldigvis mange mærker, der lever op til disse krav, herunder Carnilove, Orijen, Acana og Kingsmoor. Du kan finde det sunde hundefoder her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *