home Kosttilskud, Madlavning, Skønhed, Slankekur, Sundhed & Helse Diætist og kostplan kan være den rette hjælp til sundt liv

Diætist og kostplan kan være den rette hjælp til sundt liv

Mange får nervøse trækninger af ordet kostplan. Det lyder utrolig begrænsende at have en diætist til at bestemme, hvad man må spise. Det er træls, ikke at kunne spise hvad man har lyst til, når man har lyst til det.

Kender du ikke det, at man er ude at shoppe, når ens blodsukker lige pludselig falder, fordi man har glemt at spise eller drikke nok væske? Hvor fantastisk er det så ikke at kunne gå ind på en McDonald’s og bestille en cheeseburger? 10 kroner over disken og vupti: en lækker cheeseburger til dig og blodsukkeret. Det er nemt og hurtigt, og det smager godt. Desværre ved vi jo godt, at det ikke er særlig sundt. I det hele taget virker det ofte som om, at det er de færreste ting, der smager godt og er hurtigt at lave, der samtidig er sunde.

Diætister behøver ikke at være irriterende

Mange af os kæmper mod overvægt og en konstant dårlig samvittighed i baghovedet over at have spist for meget sødt eller for meget fedt. For os ville en kostplan betyde rigtigt meget. Og nu kommer den gode nyhed: En kostplan behøver ikke at forbyde dig at spise bestemte ting. Den hjælper dig bare med at undgå, at du spiser for meget af det. Diætisten vil i samarbejde med dig udarbejde en kostplan, som passer lige til dine behov. Det kan være, at du har en meget travlt hverdag og derfor ikke har tid til at lave den helt store middag i køkkenet hver aften. Den udfordring er diætisten vant til og kan sagtens hjælpe dig til en kostplan, som ikke kræver al din tid i køkkenet.

Det kan også være, at du træner og gerne vil have det fulde udbytte af din træning. Her kan en diætist også stykke en kostplan sammen, så din krop får præcis det, den har bug for, for at du kan få det bedste ud af din træning.

Din kostplan vil kræve, at du vejer maden, inden du spiser den. Det kan lyde besværligt, men din diætist vil hurtigt hjælpe dig til at opnå evnen til at fornemme vægten i hånden, når du for eksempel er ude at spise.

En diætist behøver altså ikke at være en anklager med løftet pegefinger med et kvælende regelsæt, som giver endnu mere dårlig samvittighed. Derimod skal du se din diætist som en hjælper, der ud fra dine ønsker og behov kan lede dig i den rigtige retning med en rimelig og nemt overskuelig kostplan.

One thought on “Diætist og kostplan kan være den rette hjælp til sundt liv

  1. jeg kontaktede en diætist for nogle år siden i forbindelse med, at jeg gerne ville tabe mig, og hun lagde en fornuftig kostplan til mig. Hende har jeg stadig kontakt med, og hun støttede mig meget gennem hele forløbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *