home Støjdæmpning Der er behov for støjdæmpning i København

Der er behov for støjdæmpning i København

Det er helt utroligt hvor meget støj der er i København.

Jeg er en af de heldige, der bor tæt på Metrobyggeriet. Det betyder, at når det er færdigt stiger min lejlighed i værdi, i hvert fald for dem der bruger metro. Men lige nu er der larm. Så meget larm at det nok nærmere skal betegnes som støj. Derfor tænker jeg, hvorfor er vi ikke udstyret med mere støjdæmpning i København?

Den mest effektive støjdæmpning skulle være opstilling af støjhegn, sådan som man gør det ved veje f.eks. Jeg synes ikke at de grønne stakitter jeg ser rundt om metrobyggeriet ligner andet end træ, der er malet grønt, nogle steder så heldig dog at være udsmykket. Men støjdæmpning ligner eller høres det ikke som om. Der må være en metode til mere effektiv støjdæmpning i København.

Som jeg oplever det er der 2 former for støj, den kontinuerlige larmende borende lyd der kun stopper når maskinen stopper, halvdelen af den støj er vibrationer. Der hjælper støjdæmpning nok ikke. Men den anden støj, den der larmer, hvor man propper hørepropper i ørerne for at sove, den burde da været taget bedre højde for, og bygget bedre støjisolering både omkring byggeriet, men også uddelt informationer til os omkring byggeriet om hvad vi selv kan gøre for at støjdæmpe bedre i København. Hvis der var ageret proaktivt var jeg sikker på at der ikke var kommet det samme antal klager. Så var vi også bedre forberedt på støjen, og have en bedre mulighed for at acceptere de forskellige typer støj. Planlægge evt. overnatninger hos venner eller bekendte når den var som værst. Vi ved jo alle sammen at det er en begrænset tidsperiode.

Jeg håber for fremtidige byggerier af denne støjkarakter at der bliver taget bedre højde for støjdæmpningen i København, jeg tror at det bliver billigere i længden for alle parter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *