home Lån Jeg mener, at alle pengelån bør være i form af billig lån

Jeg mener, at alle pengelån bør være i form af billig lån

Hvad gør man, hvis man har brug for at tage et pengelån, men man sådan set ikke har råd til at tage et lån? Det er jo lidt komisk, at jeg overhovedet spørger om dette, for når man har brug for at låne penge, siger det jo sig selv, at man står i en situation, hvor man mangler penge og derfor har brug for at tage et billig lån.

Derfor er jeg stor tilhænger af de mange billig lån, der findes, for jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor man skal betale så meget for at få lov til at tage et pengelån.

Det er jo på sin vis forståeligt nok, da bankerne og de private kreditorer selvfølgelig skal have noget at leve af, men de mennesker der er så fattige, at de må tage et pengelån for at få råd til mad og husleje, de bliver blot endnu fattigere ved konstant at betale tårnhøje renter, medmindre de selvfølgelig er så heldige at finde et sted, hvor de kan låne deres penge i form af et billig lån.

Jeg synes, at det er lidt tragisk, at der ikke findes flere former for billig lån, for jeg mener, at alle skal  have råd til at låne penge, når de er i nød. Det skal vi som samfund støtte op om, og for mig er det rigtig svært at forstå, hvorfor de rige får langt flere fordele end os andre, bare fordi de har mange penge.

Et eksempel: En rig mand kan tage alle de pengelån, han vil og samtidig spare en masse penge på lånet, da han får en masse fordele ved at have så mange penge stående i banken og derfor kan tage et billig lån.

En fattig mand, der modsat den rige mand, højst sandsynligt skal bruge sit pengelån på at overleve – her tænker jeg bl.a. på mad, husleje, regninger og andre nødvendigheder. Fordi han er fattig, skal han betale langt mere for sit pengelån, da han oftest ikke har mulighed for at tage et billig lån.

Dette lille eksempel om pengelån og billig lån afspejler et meget vigtigt aspekt i vores samfund. De rige, som har mest, får mest, hvorimod de fattige, som kæmper for at overleve hver dag, har færrest muligheder.

Jeg sætter virkelig pris på de virksomheder, der tilbyder billig lån til alle – her kan jeg bl.a. nævne SMS-lån, som tilbyder et stort spekter af forskellige slags pengelån.

One thought on “Jeg mener, at alle pengelån bør være i form af billig lån

  1. Jeg synes faktisk, at du har en rigtig god pointe i, at alle pengelån bør være i form af billig lån. Jeg synes i hvert fald, at det er alt for dyrt at låne penge i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *