home Behandling, Terapi Alle børn har fortjent en barndom i trygge rammer

Alle børn har fortjent en barndom i trygge rammer

Der findes desværre de børn, som vokser op i en familie, hvor omsorgssvigten er dominerende. Det kan sætte dybe spor og kan påvirke børnenes kognitive, emotionelle og fysiske udikling. Hvis barnet behov negligeres, og der ikke ydes tryghed, kan det føre til, at nogle områder ikke udvikles på lige fod med jævnaldrende. Og hvis barnet allerede fra start er “bagud”, kan det få store konsekvenser i voksenlivet. Der kan være forskellige årsager til, hvorfor et barn oplever omsorgssvigt. Det kan, at forældrene har et alkohol- eller rusforbrug, der kan være vold i hjemmet, der kan være psykiatriske problemer, økonomiske problemer og så videre. Der kan være tale om problemer, der er så dominerende for forældrene, at de ikke magter opgaven som omsorgsgivende voksen over for deres barn/børn. Hos Holmegaardshuset mener man, at en tidlig indsats kan være den bedste løsning.

Hvordan kan en tidlig indsats virke proaktiv?

Når man fokuserer på at gribe tidligt ind hos de familier, hvor der er problemer til stede, arbejder man proaktivt frem for reaktivt. Når skaden først er sket, kan det blive svære at rette på. Til sammenligning kan det skabe rigtig gode resultater, hvis man tidligt – allerede inden barnet er født – griber ind og hjælper forældrene med at udvikle de rette redskaber, som det kræver. På den måde føler forældrene sig også selv mere parate til at varetage den rolle, som de er på vej ind i. Som Holmegaardshuset også påpeger, kan det dog være essentielt, at man ikke stopper alt hjælpen og støtten, når barnet er født. Selvom man kan være bedre forberedt, end det der var udgangspunktet, kan det være overvældende, når først barnet kommer til verden. Derfor kan det være en god idé at blive ved med at få hjælp, til man er helt tryg og klar til at varetage rollen som den gode forælder.

På issuu kan du finde info om det eksterne kursus, som Holmegaardshuset er med til at udbyde, og som netop handler om tidlig børneindsats.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *