home Indretning & design Ægget, Myren, 7’eren – Alle kendte Arne Jacobsen designs

Ægget, Myren, 7’eren – Alle kendte Arne Jacobsen designs

Arne Jacobsen er vel Danmarks bedst kendte arkitekter, og han har stået for et utal af bygninger, der alle har noget særligt over sig. Bedst kendt er han dog for sit møbeldesign, og især Ægget har været med til at sætte Arne Jacobsen og ikke mindst dansk design på verdenskortet.

Jacobsen levede fra 1902 til 1971,  og regnes af mange for at være forgangsmanden for det, der betragtes som såkaldt dansk eller nordisk design, og der er stor efterspørgsel både på de bygninger, han nåede at opføre og på hans møbeldesign. Selv om han ikke brød sig om betegnelse designer, nåede han at spytte en lang række designklassiker ud, hvor Myren, 7’eren og Ægget blot er nogle af disse.

Danmark nød rigtig godt af Jacobsens design i de år, han var aktiv som arkitekt, og først i de senere år af karrieren, begyndt det udenlandske marked at få øjnene op for hans bygningsdesign og klassikerne som Ægget og Svanen.

Jacobsens produktportefølje er lang, og der står meget mere end bare SAS Royal Hotel og Ægget på listen. Han har som sagt sat Danmark på verdenskortet, hvad angår design, og hans designs har været fremvist på både billeder og film i populærkultur. Blandt andet var hans bestik med i Stanley Kubricks Rumrejsen 2001, som er en af de mest sete film i verden.

Taler man om tidløst design, er det bestemt Arne Jacobsen, der dukker op i hukommelsen på mange. Hans designs er stadig lige populære, og Ægget vækker stadig lige stor begejstring, hvor end man vælger at stille det – om det er i sin egen stue, i et konferencelokale eller i hall’en til et større hotel – så pynter hans møbler og skaber karakter til lokalet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *